CEO SVET NAM SE SMEJE: Vučić postao predmet ruganja u Vašingtonu

Vučićevo brukanje u Beloj kući, sedenje na hoklici, reakcija prilikom saznanja da će srpska ambasada biti premeštena iz Tel Aviva u Jerusalim, a da prethodno očigledno nije pročitao šta potpisuje, obišlo je ceo svet. Blamantnim i poniznim reakcijama srpskog predsednika pozabavili su se i ugledni nemački mediji, koji su ga najblaže rečeno, ismejali.

Najveći portal u Nemačkoj „T online“, koji je u vlasništvu kompanije „Dojče Telekom“, pod naslovom „Cirkus u Beloj kući: Iznenadio ga Tramp? Ruganje srpskom predsedniku“, opisao je momenat potpisivanja sporazuma, Vučićevu reakciju, kao i to što je postao predmet podsmeha na Tviteru.

– Ekonomski sporazum između Srbije i Kosova u petak je iznenada postao sporedna stvar, jer je Srbija očigledno potpisala više nego što je predsednik Vučić bio svestan toga – piše u tekstu.

Takođe, „T online“ je preneo ruganje Vučiću koje smo videli na društvenim mrežama.

– Srpski predsednik Vučić shvatio je da se obavezao na nešto mnogo više nego što je planirao. Bar se stekao takav utisak kada je Donald Tramp pohvalio odluku o premeštanju srpske ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim. Na Tviteru se Vučiču rugaju da verovatno nije ni pročitao šta potpisuje – konstatuje se u tekstu.

Frankfurter Alemajn Cajtung (Frankfurter Allgemeine Zeitung) takođe je prostor posvetio Vučićevoj misiji u Vašingtonu.

Ovaj medij, između ostalog, stavlja akcenat na pisanje srpskih prorežimskih medija kako Tramp i njegov izaslanik Grenel žele da izvrše pritisak na Vučića da prizna nezavisnost Kosova, ali naklonjeni mu mediji izveštavali su o njegovom „junaštvu“ i da to ni pod kojim uslovima neće biti urađeno.

– Tako se i dogodilo. Vučić se u Vašingtonu nepokolebljivo usprotivio zahtevu koji mu niko nije ni postavio. Što se tiče statusnog pitanja, sve ostaje isto: nezavisnost koju je Kosovo proglasilo 2008. godine Srbija ne priznaje – konstatuje Frankfurter Alemajn Cajtung, uz napomenu da je Tramp čestitao Vučiću i Hotiju na dogovorenoj ekonomskoj normalizaciji.

Podeli
Updated: септембар 7, 2020 — 2:10 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *