ČEŠKI PREDSEDNIK ZEMAN: Kosovo predvode teroristi (VIDEO)

Predsednik Češke Miloš Zeman najavio je u Beogradu da će za mesec dana, na sastanku ustavnih vlasti u Pragu, postaviti pitanje o povlačenju priznanje nezavisnosti Kosova.

Upitan da li Srbija može očekivati da neka država EU u narednom periodu ipak razmisli i revidira svoj stav o nezavisnosti Kosova, Zeman je rekao da on „nije diktator“ i da ne može da nametne svoj stav, ali da je ono što može da uradi to da za mesec dana na savetovanju vlasti postavi pitanje da li je moguće povući priznanje.

– Drago mi je da je ministar odbrane Lubomir Metnar izjavio da je bila greška priznanje Kosova. On će verovatno biti na mojoj strani, ko će biti na drugoj videćemo – poručio je Zeman na konferenciji za medije u Beobradu.

Zeman, naime, ne deli stav češke vlade, koja je priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova. On je prethodno podsetio da je Haški tribunal pokrenuo istragu ratnih zločina na Kosovu, zbog čega je kosovski premijer podneo ostavku.

Loading...

– Izrazio bih s tim u vezi lično mišljenje da država koju predvode ratni zločinci ne bi trebalo da bude deo zajednice demokratskih zemalja – podvukao je Zeman.

Podeli
Updated: 12 септембра, 2019 — 7:10 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.