CIRKUS SKUPŠTINA – Lav Pajkić, rijaliti zvezda i udovica Olivera Ivanovića postali SNS poslanici

Skupština Srbije objavila je na svom sajtu imena 250 poslanika kojima su danas potvrđeni mandati. Među njima ima starih skupštinskih veterana, ali i novih lica kojima je ovo prvi ulazak u republički parlament. U skupštinske klupe sešće novinari, bivši ministri, fudbalski treneri, umetnici pa čak i učesnici rijalitija.

Na parlamentarnim izborima koje je najveći deo opozicije bojkotovao, najviše mandata – 188 osvojila je lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, 32 poslanika ima Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, Srpski patriotski savez 11 poslanika, a manjinske partije Savez vojvođanskih Mađara devet, Stranka pravde i pomirenja četiri i Stranka demokratske akcije Sandžaka tri mandata.

Neki od njih su pravi veterani sa višegodišnjim skupštinskim iskustvom, a neki će prvi put sesti u poslaničke klupe.

Među onima koji će započeti poslanički staž i, između ostalog, jeftino ručati u skupštinskom restoranu su Lav Grigorije Pajkić, sin Isidore Bjelice i Nebojše Pajkića, inače autor i voditelj emisije “Kontravizija” na TV Pink, poznati violinista Jovan Kolundžija, Milena Popović, udovica Olivera Ivanovića koji će zastupati naprednjake.

Na listi SNS su bivši ministar kulture a sada direktor Filharmonije Ivan Tasovac, kao i nekadašnji urednik, a sada kreativni direktor portala Telegraf i u učesnik rijalitija Aleksandar Jovanović.

Na listi PUPS-a prvi put u Skupštinu će ući Stefan Krkobabić, sin lidera te stranke Milana Krkobabića, ali i Dragan Marković – Markoni, nekadašnji zamenik direktora BIA.

Vatreno krštenje na listi socijalista imaće glumica Jelica Sretenović, poznata Koka iz “Boljeg života”, čuveni beogradski advokat koji je zastupao Slobodana Miloševića i Jovanku Broz – Toma Fila, fudbalski trener Ljupko Petrović koji je trijumfovao u Kupu evropskih šampiona sa Crvenom zvezdom 1991, kao i Justina Pupin Košćal, potomak naučnika Mihajla Pupina.

Što se tiče SPAS-a koji u novom skupštinskom sazivu ima 11 poslanika, a među njima osim lidera stranke Aleksandar Šapića, biće i nekadašnja radikalka Marina Raguš, kao i novinar i bivši urednik Večernjih novosti Radomir Dmitrović.

U skupštinske klupe sešće stari parlamentarni “znalci” Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović, Novica Tončev, Maja Gojković, Vladimir Đukanović, Milovan Drecun, Veroljub Arsić, Aleksandar Čotrić, Dragan Šormaz…

Podeli
Updated: август 6, 2020 — 10:12 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Njegov otac Jovan bio je direktor penzionog fonda Srbije tokom devedesetih. Otuda je poteklo bogatstvo porodice Krkobabic.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *