Članovi Veljine grupe bili deo VUČIĆEVOG OBEZBEĐENJA

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ponovila je tvrdnje da su članovi grupe Veljka Belivuka bili deo ličnog obezbeđenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom otvaranja atletskog stadiona u Novom Pazaru 2017. i inauguracije iste godine.

Na konferenciji za novinare u centrali SSP, Tepić je ponovo iznela tvrdnje i da su članovi Belivukove grupe, koji su organizovali bakljade za vreme zabrane kretanja 2020. godine, zaposleni na neodređeno vreme u JKP „Higijena“ u Pančevu.

Grupa simpatizera Srpske napredne stranke ometala je juče Tepić dok je ispred prostorija SNS u Pančevu davala izjavu novinarima o vezama vladajuće stranke sa kriminalnom grupom, a na nju je bačena i živa kokoška.

„Vučić je naočigled svih poslao svoje jurišnike u Pančevo, gde sam se obratila ispred prostorija SNS da dokažem tu vezu. Dodatna tragedija je da opozicioni političari ne mogu više da govore ni na javnoj površini“, kazala je ona.

Pozivajući se na fotografije kao dokaze, Tepić je navela da su Vučića tokom otvaranja atletskog stadiona u Novom Pazaru 2017. čuvali članovi grupe Veljka Belivuka, čiji su pripadnici nadavno uhapšeni i osumnjičeni za teška krivična dela.

Dodala je da su dva člana te kriminalne grupe, Vladimir Grek i Filip Jovanovski, u decembru 2020. godine zaposleni na neodređeno vreme u JKP „Higijena“ u Pančevu, gde su radili i za vreme baljkada koje su, kako tvrdi, organizovali prošle godine.

„Do pre šest dana su bili bratija, a sad su na robiji“, rekla je ona.

Ona je pitala zbog čega je Vučić ćutao na snimke koji su nedavno emitovani na TV Pink, a prema kojima se, kako je navela, jasno zaključuje da će neki ljudi biti ubijeni.

„Koliko bi života bili spaseno da Vučić nije ćutao. Kada je Vučić ugrožen, onda mogu da se suoče s kriminalom, a kada za nas organizuju bakljade i ono što se desilo juče, onda nema veze“, naglasila je Tepić.

Tepić je istakla da Vučić treba da bude deo istražnog postupka zbog tih veza i pozvala tužilaštvo da se pozabavi svima koji u bili saučesnici toj kriminalnoj grupi, „pomoćnicima, čuvarima, mecenama i ktitorima“.

Podeli
Updated: фебруар 10, 2021 — 7:27 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *