Čomić: KAŽNJAVAĆEMO ZBOG DISKRIMINACIJE LGBT – Neka u svoja četiri zida diskriminišu koga hoće!

Ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić najavila je da će deo buduće strategije borbe protiv diskriminacije biti kažnjavanje i evidentitranje osoba sklonih diskriminaciji.

 Kako je rekla Čomić, pa kad neko „bude platio 500.000 dinara ili mu bude zabranjen rad, onda će imati prostora da u svoja četiri zida mrzi i diskriminiše koga hoće“. „Ljudi misle da su strašno važni kada preziru druge ljude koji su malo drugačiji od njih„, ocenila je Čomić u Leskovcu, komentarišući slučaj diskriminacije u Smederevskoj Palanci, gde je vlasnik diskoteke zabranio ulaz pripadnicima romske nacionalne manjine.Čomić je rekla kako je „generalno u većini raširena volja da misliš da si bolji, ako je neko malo različit u odnosu na tebe“.

„Većinom je rašireno da negativno, narcizmom malih razlika, definišete onog drugog zato što je on druge boje kože, vere, pola, zato što je osoba sa invaliditetom„, rekla je Čomić.

Ona je ukazala da Srbija u strategiji borbe protiv diskriminacije ima jasne mere koje se tiču i nadležnosti poverenika za ravnopravnost, čija je „neposredna nadležnost primena zakona, osuda, rakcija, prijava“ i sve ono što se od tih nadležnosti realizuje u saradnji s Ministarstvom.

Čomić je najavila i da će po novoj strategiji od svih nadležnih za kažnjavanje biti traženo da dostavljaju presude protiv osoba „sa voljom diskriminacije“. „To će biti prvi put da imamo bazu slučajeva gde oni, iz budžeta plaćenih da slučajeva ne bude, rade svoj posao i o tome nam daju izveštaj u obliku presuda.

Mi znamo da predrasude o tome da možeš prema Romima da se ponašaš kako hoćeš ne možemo da izbrišemo, ali možemo da zabranimo ponašanje zasnovano na toj predrasudi. Tako da, kada neki takav vlasnik bude platio 500.000 dinara ili mu bude zabranjen rad, onda će imati prostora da sam u svojoj sobi, u svoja četiri zida mrzi i diskriminiše koga hoće, ali neće u Srbiji, na ulici niti će promovisati nasilje nad drugima različitim od sebe„, naglasila je Čomić.

Ona je ukazala i da je ministarstvo koje vodi „u kontaktu sa poverenicom za ravnopravnost“ i da „postupaju po njenim nalozima“.

Podeli
Updated: новембар 20, 2021 — 7:51 pm

4 Comments

Add a Comment
  1. Da li isto važi i za nevakcinisanog?
    Ako treba, deklarisaću se kao nevakcinisan pozadinac, romske nacionalnosti.Ima da ih ošurim od kazni.To bi bilo diskriminacija prema zdravstvenom stanju, seksualnom opredeljenju sa nacionalnom i verskom mržnjom.

  2. Bravo Comicka. Ako neko moza da se voli u 4 zida, onda neka i oni mrze u 4 zida. Odlicno.

    1. Ne znaš ti odakle si šuplja…

      1. Govnari jebo vas takav zakon .znači da moram da primim u fafnju lopova ,zatažrnog svaku fukaru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *