Čomić: Srbija mora legalizovati gej brakove

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić izjavila je da je cilj tog ministarstva da unapredi politički dijalog i nivo ljudskih prava, kako bi Srbiju za godinu dana Evropska komisija bolje ocenila.

Na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava, Čomić je istakla da je Srbija u poslednjem izveštaju Evropske komisije ocenjena najlošije, ocenom 2,2, pa je cilj da se za godinu dana situacija popravi za najmanje 20 odsto i sledeće godine bude bar 2,65.

Čomić je rekla da društvu nedostaje kultura dijaloga i kompromisa, a da je to srž vladavine prava, da dijalog mora nekad početi i da smatra kako Srbija ima potencijal za bolje društvo.

Ona je rekla da svoj plan rada prvo predstavlja narodnim poslanicima, jer je to po zakonu i jer želi da čuje mišljenja i sugestije.

„Rečenicu da je zakon dobar, ali nema političke volje da se sprovede krunićemo svakog dana, jer je besmislena i ne sme da ima ili nema volje da se zakon sprovede“, rekla je Čomić.

Ona je najavila da će ministarstvo, osim dijaloga, predložiti razmatranje efekata Zakona o ravnopravnosti polova, kao i razmatranje Zakona o zabrani diskriminacije, Zakona o istopolnim zajednicama i još nekoliko rešenja u oblasti ljudskih prava.

Podeli
Updated: децембар 6, 2020 — 7:37 pm

4 Comments

Add a Comment
  1. Vi i sabraća vaša, kreirate nedostatak kulture dijaloga i kompromisa.

  2. Jede ono što se ne jede za šaku srebrnjaka. Evo ko nas danas vodi i predstavlja. Ko vlada Srbijom!

  3. Tako tako, legalizujte i pedofiliju kad ste vec kod toga, i oni jadni su diskriminisani. Sve zarad uvlacenja u evropske bulje, sram vas bre bilo…

    1. Da li bi gledala sina ili kcerku u gej braku, bolesnica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *