ČOVEK IZNAD ZAKONA! – U sezoni gripa kod bolesne dece, a roditeljima zabranjeno!

Proglašena zabrana poseta zdravstvenim ustanovama je i dalje na snazi, no, uprkos tome, predsednik Aleksandar Vučić je danas posetio Institut za majku i dete, gde je obišao odeljenje hematoonkologije.

Poslednje dve nedelje nizala su se upozorenja o širenju epidemije gripa. Podaci pokazuju da je od početka sezone obolelo više od 100.000 ljudi, dok je zbog komplikacija izazvanih gripom umrlo najmanje 30 osoba. Početak nedelje, prema tvrdnjama ministra zdravlja Zlatibora Lončara, beleži poboljšanje.

“Ja mogu da vam kažem od jutros najnovije rezultate, da je broj obolelih od gripa smanjen. Svuda sem u Vranju je pao između 10 i 20 odsto, jedino u Vranju nije pao, čak šta više, malo se povećao”, rekao je ministar.

Loading...

Koliki je zaista broj onih koji su u sezoni gripa bili zaraženi, pod znakom je pitanja. Jer dok su neke institucije objavljivalje podatke, ima i onih koje nisu. Prema pisanju Južnih vesti, institucije u Nišu su krile podatke o epodemiji, ali i onima koji su preminuli od gripa. Ministar tvrdi da se prema pravilima Svetske zdravstvene organizacije takvi podaci objavljuju na sedam dana i uz stručne analize.

“Ni tada ne možemo apsolutno da budemo sigurni da li su sve te osobe, nego kažemo – povezane sa gripom. Ja samo molim sve da to razumeju da niko ništa ne krije, niti ima razloga da krije”, kaže Lončar.

Zbog gripa, posete srpskim bolnicama su zabranjene. No, očigledno za predsednika Aleksandara Vučića to ne važi, kao ni uputstva o zaštitnim maskama, jer je posetio Institut za majku i dete i slikao se sa decom bez ikakve zaštite. Ministar Lončar ga je pravdao kako je to želja dece da ga vide.

Podeli
Updated: 19 фебруара, 2019 — 10:49 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.