Čučković zaposlio Grčića kao pomoćnika za OBRAZOVANJE I DEČIJU ZAŠTITU

Vest da je Milorad Grčić jednu funkciju zamenio drugom, još jednom je ostavila bez teksta javnost u Srbiji. Čovek koji je upravljao EPS-om, i to krajnje neuspešno, našao je novi posao, pa je tako imenovan za pomoćnika predsednika opštine Obrenovac, i to u oblasti ekonomskog razvoja, urbanizma, obrazovanja i dečije zaštite! Ovu informaciju je potvrdio i sam predsednik opštine, Miroslav Čučković.

Čučko je naveo da je njegovo pravo da imenuje pomoćnike predsednika opštine, a da je na tu funkciju postavio Grčića zbog, kako je rekao, „njegovim zaslugama za Obrenovac dok je bio na čelu EPS-a“.

– Ta vest, da sam imenovao Grčića za mog pomoćnika, tačna je – rekao je Čučković.

Na pitanje kakve su zasluge Grčića za Obrenovac, Čučković je rekao da su „EPS i opština Obrenovac zajedničkim sredstvima izgradili obdanište, školu, vodovod“.

– Grčića sam na mesto pomoćnika predsednika opštine Obrenovac imenovao 1. maja – dodao je Čučković za Betu.

Grčić je na to mesto u opštini došao iz EPS-a, nakon ostavke u tom preduzeću, gde je četiri godine nezakonito bio na funkciji vršioca dužnosti direktora. Ostavku je podneo 12. januara, pošto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio odgovornost za kolaps u elektroenergetskom sistemu 12. decembra 2021. godine kada su zbog lošeg uglja, pomešanog sa blatom, zaustavljeni skoro svi blokovi u termoelektrani „Nikola Tesla“ (TENT) u Obrenovcu i kada je na stotine domaćinstava u centralnoj Srbiji ostalo bez struje.

Ministarstvo rudarstava i energetike Srbije je protiv Grčića podnelo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog, kako je rekla ministarka Zorana Mihajlović, ne samo javašluka, neznanja, već i kriminala i ugrožavanja energetske bezbednosti zemlje.

Mihajlović je rekla da je EPS podnosio lažne izveštaje da su proizvodni kapaciteti TENT-a spremni za zimu 2021/2022. godine i da je obezbeđeno dovoljno uglja. Od 12. decembra prošle godine do 20. aprila ove godine za vanredeni uvoz struje potrošeno je 530,7 miliona evra i planiran je uvoz četiri miliona tona uglja do kraja 2023. godne.

Prema oceni Mihajlović zbog nesavesnog rada u EPS-u dok je njime upravljao Grčić „bačena je jedna nova hidroelektrana“.

Do imenovanja na novu funkciju u Obrenovcu Grčić je vodio Kancelariju za saradnju sa lokalnim zajednicama u EPS-u, da bi pre desetak dana dao otkaz.

Podeli
Updated: мај 9, 2022 — 7:55 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *