Ćulibrk razotkrio Vučićevu priču: Otkrio kako nas uništava

Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk nacrtao je svoj “ekonomski semafor”, kojim je veoma plastično i jasno objasnio ekonomske rezultate ove vlasti. Uz marker i tablu, isto kao predsednik Vučić (samo tačnije) on je uporedio ekonomske rezultate sada i pre nekoliko godina, te predstavio koliko je u stvari izgubljeno kroz sve ove godine.

Ćulibrk je u emisiji „24 minuta“ sa Zoranom Kesićem objasnio kako njemu izgledaju nastupi predsednika Vučića kada je reč o nestašicama, te zalihavama hrane i goriva.

“Mene ovo podseća na onaj stari fazon, gde čovek dođe kod psihijatra i on mu nacrta drvo, pa ga pita šta je to i on kaže gola žena. Nakon toga mu nacrta kuću, on kaže gola žena, pa nacrta sunce i on kaže gola žena. Psihijatatar mu onda kaže čoveče ti si seksualni manijak, a on mu kaže čoveče pa ko ovde crta gole žene. Tako nama predsednik kaže: ima graška, pasulja, šta god da pomene to nema. Ja se iskreno nadam da bi ovih dana mogao da kaže četvrtkom ljudi, nemojte da žurite četvrtkom ujutru na kioske ima NIN-a za sve“, satirično je objasnio je Ćulibrk.

Kako sam kaže, zbog gledalala je nacrtao na tabli ekonomski semafor gde je pokazao kako izgleda ekonomska situacija u Srbiji.

“Zvanični podaci iz 2011. godine kažu da je prosečna plata u Srbiji bila 420 evra, a prošle godine je prosek bio 560 evra, što je više za 33 odsto. Gde nam nestade ovih 60 odsto. Druga stvar, na današnji dan pre pet godina jedan evro vredi 124 dinara, a danas 117,6 dinara. Evro je izgubio 5,5 odsto svoje vrednosti, a cene su u međuvremenu otišle za 17 odsto, što zajedno daje 22,5 odsto”, podvukao je Ćulibrk i dodao:

“To znači, ako si imao 100 evra na današnji dan pre pet godina, ti sada imaš 77,5 evra”, rekao je Ćulibrk, na šta ga je Kesić upitao “pa gde mi je onih 22,5”?

“Voleo bih i ja da to znam”, kratko ali jasno je objasnio Ćulibrk.

Podeli
Updated: март 15, 2022 — 11:27 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *