Dačić: Popović je politički parazit!

Šef diplomatije i predsednik SPS Ivica Dačić nazvao je ministra bez portfelja i lidera SNP Nenada Popovića političkim parazitom!

Sukob između dvojice ministara nastao je oko modela rešavanja pitanja Kosova, ali se vrlo brzo prelio i na lični nivo. Posle Dačićeve izjave da je razgraničenje zvanična ponuda Srbije u dijalogu Beograda i Prištine, a zatim i Popovićeve kritike da to nije po Ustavu, šef diplomatije je hteo da stavi tačku na tu priču tvrdeći da je i predsednik Rusije Vladimir Putin za razgraničenje.

A da bi celu stvar dodatno zabiberio, Dačić je kazao da sve što Popović radi zapravo znači da ne podržava politiku predsednika Aleksandra Vučića. Na to je ministar bez portfelja podsetio da je Dačić 2008. obećao Vučiću savez, ali da je ipak završio na vlasti sa Tadićem i Đilasom.

Loading...

– Onaj ko misli da će ministar Dačić ostati lojalan Vučiću, nema pojma o politici. Dačić je već jedanput izdao Vučića, kada je 2008. javno stavio potpis na podršku aktuelnom predsedniku Srbije u kandidaturi za gradonačelnika Beograda, da bi ga posle tajno pogazio i dogovorio vlast sa Borisom Tadićem i Draganom Đilasom – kazao je Popović.

Dačić u razgovoru za Kurir kaže da je njegov kolega politički parazit i da, ukoliko sme, izađe na sledeće izbore sam, sa svojom strankom, a ne na tuđoj listi.

– Popović je politički parazit. Nek izađe sam na izbore ako sme. On je rekao da Vučić i ja kršimo Ustav, ne može sad da se vadi. I kakve to ima veze sa mnom i Vučićem. Ja sam podržao Vučića o Kosovu, a on je to napao.

Podeli
Updated: 24 фебруара, 2019 — 3:32 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.