Dačić raspisao referendum o promeni ustava

Predsednik Skupštine Ivica Dačić naglasio je večeras, nakon što je raspisao republički referendum o promeni Ustava, da se promena Ustava odnosi samo na odeljak koji se tiče izbora sudija i tužilaca, i da nema veze sa pitanjem preambule o Kosovu i Metohiji.

„Smatramo da je u interesu Srbije da se potvrdi odluka paralmenta i da će to biti veliki korak napred i na evropskom putu, ali i za reforme koje se odvijaju svih ovih godina“, rekao je Dačić.

Poslanici uvereni da će građanji izglasati promene Ustava

Većina poslanika izrazila je uverenje da će građani Srbije na referendumu izglasati promene Ustava, jer su one na prvom mestu u interesu građana, a ne stranih interesa, čulo se tokom petočasne rasprave u Parlamentu u kojoj je učestvovala i ministarka pravde Maja Popović.

Popović je na kraju sedice koja je trajala šest sati pozvala poslanike da glasaju za akte koji će omogućiti promenu Ustava.

Rasprava – podsticaj da građani izađu na referendum

Ministarka pravde Maja Popović izrazila je danas očekivanje da bi današnja rasprava u parlamentu, kvalitetni argumenti za i protiv akta o promeni Ustava i Ustavnog zakona za njegovo sprovođenje, mogli da podstaknu građane da odluče da izađu na referendum, a potom i da glasaju za ustavne promene.

Predsednica Odobra za ustavno pravo i zakonodavstvo, Jelena Žarić Kovačević, takođe je ocenila da je rasprava ujedno i poziv građanima da se zainteresuju da učestvuju u ovako važnom procesu promene Ustava.

Podeli
Updated: децембар 1, 2021 — 8:40 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *