Demonstranti upali u RTS, policija izvodi građane

Izvor Tanjug Tanja Valić

Pripadnici Žandaremerije su oko 21.30 ušli u zgradu Radio televizije Srbije i počeli da izvode ljude. Neki su seli na pod, među kojima je i lider pokreta Dveri Boško Obradović, ima dosta koškanja. Obradović je ubrzo izveden, kao i većina građana. Oni viču – „uhapsite Vučića“, „Izdaja“ „av, av, av“, „uaa“ „kerovi“…

Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je građane ispred RTS da se mirno raziđu, a lidere SZS da, kako je rekao, odmah prekinu sa nasiljem i pretnjama novinarima. Prekršajno i krivično će odgovarati svaki čovek koji je činio nasilje, rekao je Stefanović tvrdeći da se ono večeras desilo u zgradi RTS i da su neki novinari, navodno, pretučeni. Boško Obradović je rekao da je sve laž.

Načelnik beogradske policije Milan Stanić zatim liderima opozicije rekao da napuste zgradu Radio televizije Srbije.

„Ne terajte nas da vas iznosimo, kao ove dole njih 150“, rekao je Stanić i dodao da je dobio naređenje od ministra policije Nebojše Stefanovića da ih izbace iz zgrade.

Loading...

Obradović je potom kazao da oni neće napustiti RTS. Ispred zgrade RTS građani pokušavaju da blokiraju izlaz iz zgrade. Oni su doneli montažne ograde i kliznu kapiju do dvorišta RTS kako bi zatvorili ulaz.

Skandiraju „Sram vas bilo“, „Uhapsite Vučića“.

Izveli su lidera SZS Dragana Đilasa. Vuku ljude za ruke i iznose ih iz zgrade. Jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović tvrdi da su neke građane i tukli. Obradović je najduže pružao otpor, ali i on je izveden, javlja reporterka N1 koja je na licu mesta.

Napolju su se ljudi iskomešali, a povremeno se čuju aplauzi, dodaje reporter N1 koji je ispred RTS. On kaže i da je lider DS Zoran Lutovac napustio zgradu RTS. Sve što je prethodilo ovome pročitajte

Gledajte prenos uživo ovde

Izvor N1

Sve što je prethodilo ovome pročitajte OVDE.

Podeli
Updated: 16 марта, 2019 — 10:27 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.