Direktor iz SNSa Đorđević preko čišćenja paketomata očistio 27 miliona evra Pošti 

Novosadski odbor (SSP) saopštio je danas da je direktor „Pošte Srbije“ Zoran Đorđević na održavanje higijene, mobilne, paketomate i elektrovozila „spiskao“ 27 miliona evra.

On je nedavno pokrenuo javne nabavke „Usluga održavanja higijene” u objektima preduzeća „Pošte Srbije” u vrednosti 1,9 milijardi dinara i „Održavanje higijene u logističkom centru RJ RPLC Beograd u vrednosti od 130 miliona dinara za period do tri godine.

To znači da će samo spremanje logističkog centra Beograd Poštu koštati neverovatnih 370.000 evra godišnje“, navodi SSP u saopštenju.

Pored toga, kako tvrde, pokrenute su javne nabavke i za mobilne telefone (102 milona dinara), paketomate (329 miliona dinara), kao i za njihovo održavanje (121 milion dinara), ali i za elektrovozila (600 miliona dinara) – ukupno preko tri milijarde dinara ili blizu 27 miliona evra.

„Pošta Srbije beleži enormni pad profita, jer je za prva četiri meseca 2023. godine imala 22 miliona usluga manje, pa nije jasno zbog čega se toliko novca troši na paketomate koji se malo koriste i ne donose nikakvu zaradu, a još su i otežali i poskupeli poslovanje. Takođe, čemu će služiti nova električna vozila, budući da ni ona koja su uzeta u zakup nemaju šta da prevoze?“, ističe SSP Novi Sad.

„Bez sumnje, ovim „investicijama” biće „očišćen” račun Pošte Srbije, pa je pitanje hoće li ostati neki dinar i za redovno poslovanje. Sve ovo liči na plan da se Pošta opustoši i otera na doboš. Naime, u toku je reorganizacija „Pošte Srbije” s ciljem da do kraja godine bude transformisana u akcionarsko društvo.

Transformacija predviđa i otpuštanje dela zaposlenih. Ostaje pitanje da li će na spisku za otpuštanje biti i novopečeni SNS „stručnjaci” ili će ceh platiti poštari bez članske knjižice“, zaključuju iz Stranke slobode i pravde.

Više o ličnosti Zorana Đorđevića člana SNSa možete pročitati u dodatnim člancima iznad.
Podeli
Updated: новембар 20, 2023 — 1:10 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *