Direktor klinike „Dedinje“ ponizio sve pacijente: Bojić preko reda uveo robijaša Kristijana

Direktor državne klinike dočekuje i preko reda uvodi na pregled pacijenta kog je doveo doskorašnji robijaš dok ostali pacijenti čekaju da budu primljeni.

Kako su našem listu ispričali ljudi koji su sve posmatrali, prvi čovek Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje Milovan Bojić lično je u petak ujutru izašao ispred te zdravstvene ustanove da „ispoštuje“ Kristijana Golubovića i uvede unutra starijeg čoveka kog je kriminalac doveo.

– Verujte da sam morala da protrljam oči kad sam videla taj prizor. Direktor klinike Bojić lično dočekuje čoveka koji je robijao zbog trgovine drogom.

Kristijan je došao sa jednom plavom ženom, doveli su nekog starijeg čoveka – opisuje za Srpski telegraf žena-očevidac (podaci poznati redakciji) koja se zatekla ispred Dedinja.

SRDAČAN POZDRAV

Kako kaže, Bojić se više nego srdačno pozdravio sa Golubovićem.

– Obezbeđenje je za to vreme iznelo kolica za tog čoveka. Čuo sam kako Bojić pita Kristijana i tu ženu ko će da krene u pratnji pacijenta pošto to može samo jedna osoba. Onda su se dogovorili da to bude žena i ona je ušla u zgradu dok je Kristijan ostao napolju – objašnjava naša sagovornica i dodaje da su zajedno s Golubovićem bila trojica nabildovanih momaka.

Potpuno isti opis situacije dobili smo od čoveka koji je takođe u tom trenutku bio ispred Dedinja.

– Po tome kako su razgovarali, jasno mi je bilo da su direktor Bojić i Kristijan Golubović prilično prisni. I obezbeđenje se baš bilo rastrčalo, kao da je došao neki ministar. Ma šta ministar! Ni predsednika ne bi tako dočekali – priča ovaj čovek.

Srpski telegraf pozvao je Milovana Bojića da nam objasni zašto je ponizio ostale pacijente, napravivši ovakav doček Goluboviću i uvodeći preko reda čoveka kojeg je ovaj doveo. On je, međutim, pokušao sve da demantuje iako smo mu rekli da je ceo mučan prizor video veći broj ljudi.

– To nije tačno, Kristijan Golubović nije dolazio na Dedinje. To su apsolutne gluposti, budalaštine, bože me sakloni, i Sveti Vasilije Ostroški. Apsolutno demantujem da sam ga ja sačekao ispred bolnice – bio je kategoričan direktor instituta.

POSEBAN PROTOKOL

Na njegovu nesreću, osim očevidaca, Kristijanov dolazak potvrdio nam je i jedan od Bojićevih najbližih saradnika prof. dr Miljko Ristić, kojeg smo pozvali i pitali zašto je Golubović dolazio na institut.

– Golubović nije primljen, dovodio je pacijenta samo, to je neki stariji čovek. Ne znam ko je taj čovek. U petak pre podne su bili ovde. Mi imamo poseban protokol za primanje, šator 1, šator 2, tamo rade mladi lekari koji na osnovu podataka upućuju u zgradu na neki pregled – rekao nam je Ristić, koji je Bojićev savetnik u Dedinju.

I sam Kristijan Golubović je imao zdravstvenih problema, pre svega, kardiovaskularnih, zbog čega je tokom boravka u rijalitiju nosio holter, koji 24 sata prati rad srca.

Kristijan nije odgovarao na naše pozive.

Imao 67 zaraženih lekara, a nije se testirao

Milovan Bojić se i tokom vanrednog stanja našao u žiži kada se saznalo da je koronom zaraženo 67 medicinskih radnika Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje. On je tada mrtav-hladan poručio da se nije testirao niti će to učiniti dok ne budu testirani svi zaposleni na institutu. On je tvrdio da su KOVID-19 u bolnicu uneli pacijenti koji su operisani kao zdravi, da bi se kasnije ispostavilo da su zaraženi.

Za to što se ne testira Bojić ima prilično čudno objašnjenje.

– Mi smo testirali sve koji su bili u dodiru sa zaraženim pacijentima. Lekare, medicinske sestre, čak i spremačice koje rade na održavanju higijene. Ja se lično nisam testirao jer smatram da treba prepustiti šansu zaposlenima koji su bili izloženi.

Testiraću se na kraju, tek kad svi budu uradili testove – poručio je dr Bojić, ne navodeći kakve veze ima njegovo testiranje sa testiranjem ostalih na institutu, kao da se to ne može uraditi svima istovremeno.

Kako je tada za Srpski telegraf rekao sagovornik sa Bojićevog instituta koji je želeo da ostane anoniman, nikom od zaposlenih nije jasno zašto ih direktor na ovaj način dovodi u opasnost jer niko ne zna da li je i on možda zaražen i da li im može preneti zarazu iako nema simptome.

Podeli
Updated: 16 јуна, 2020 — 2:38 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *