Direktor koridora izgradio sebi zgradu od 30 MILIONA EVRA

Zgrada kod Hrama Svetog Save vredna 30 miliona evra nije jedina nekretnina bivšeg direktora „Koridora Srbije“. Kurir je pronašao još jednu građevinu u Rakovici od oko 1.000 kvadrata.

Luksuzna zgrada od 30 miliona evra kod Hrama Svetog Save u Beogradu nije jedina koju su Dmitar Đurović, bivši direktor „Koridora Srbije“, i njegova familija sagradili.

Za zgradu u Rakovici, vrednu oko milion evra, koja ima osam velikih stanova s penthausom, kao i dvorište i garaže, lično je bio investitor Dmitar, saznaje Kurir.

Dobio nadimak

Loading...

– On je pre petnaestak godina kupio plac i počeo je da gradi zgradu. Neke stanove je prodao. U početku je i sam živeo ovde s porodicom, ali kad se razveo, stan je ostavio bivšoj ženi i ćerki. Nije ovo jedina zgrada na Miljakovcu i u Rakovici koju je Dmitar podigao. U ovom kraju ljudi ga zovu „kralj Rakovice“, eto toliko je ovde veliki njegov građevinski učinak. Samo ovde ima oko 1.000 kvadrata, što vredi oko milion evra – kaže izvor Kurira.

Naša ekipa danas je pronašla zgradu u Ulici Bojana Đordumovića, a na jednom od interfona stoji i Đurovićevo ime, mada prema rečima komšija on već godinama ne boravi ovde.

Dok je bio javni funkcioner, Đurović je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio imovinu koja se vodila na njega, a koja je tolika da svaki prosečan građanin može samo da sanja o njoj.

Veliko bogatstvo

Na pozamašnom spisku stoji da se na Dmitra Đurovića vodi poslovni i proizvodno-magacinski prostor od 1.344 kvadratna metra, stan od 59 kvadratnih metara, kuća od 74 kvadratna metra, 425 kvadratnih metara građevinskog zemljišta i voćnjak, dve garaže u zgradi u Bore Stankovića na Vračaru i poslovni prostor u istoj zgradi od 190 kvadratnih metara, a tu jedan kvadrat košta i do 4.500 evra.

Iako nam je Đurović u ponedeljak poručio da ga više ne zovemo, mi smo ipak želeli da ga pitamo za detalje o zgradi u Rakovici kako bismo ispoštovali profesionalne standarde i čuli i drugu stranu, ali on se nije javljao na mobilni telefon.

Podeli
Updated: 21 септембра, 2019 — 9:44 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.