DIREKTORKA POŠTE ODRALA DRŽAVU: Kupila 46 luksuznih automobila i 269 klima uređaja

Da u “Pošti Srbije” para ima za sve osim za povećanje plata, potvrđuje i to što je Mira Petrović, v.d. direktora, pored kupovine 46 novih luksuznih automobila izdvojila i 17,6 miliona dinara za nabavku 269 klima-uređaja, saznaje “Blic”.

Tender za rashlađivanje je raspisan usred zime, odnosno 18. decembra 2018, a na njega se, kao i u većini slučajeva u ovom preduzeću, javio samo jedan ponuđač – firma “Steelsoft”, koja je i dobila posao.

Tako se, pored automobila za rukovodioce plaćenih 95 miliona dinara, našlo para i za klima-uređaje, od kojih svaki u proseku vredi 65.500 dinara.

Loading...

Upravo ta cena, kod grupe radnika koji su se obratili “Blicu”, budi sumnju da je reč o preplaćenom poslu i da je rukovodstvo kompanije i na ovoj javnoj nabavci oštetilo blizu 15.000 zaposlenih. Oni smatraju da je krajnje neprimereno da se raspisuju nabavke koje imaju karakter luksuza, dok velika većina radnika prima bedne zarade od kojih jedva sastavlja kraj.

Za njih je to indikator da Miru Petrović i njene saradnike niko ne kontroliše jer je njihovo preduzeće postalo partijski plen PUPS-a, kome po koalicionom dogovoru pripada. Zato traže od Vlade da se na čelo firme dovedu stručnjaci, a ne partijski činovnici, čija je vladavina spustila kompaniju i zaposlene na najniže grane.

Podeli
Updated: 23 марта, 2019 — 8:58 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Тек је тендер за хигијену намештен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.