DIREKTORKA POŠTE: Zašto štrajkujete? Budite srećni što imate platu!

Mira Petrović direktorka Pošta Srbije obišla je juče oko 14 sati zaposlene u Glavnom poštanskom centru u Zemunu, koji štrajkuju od 22. Marta, i pokušala da ih pretnjama natera da nastave da rade.

Umesto razgovora došlo je do prepirke nje i zapslenih koja je usledila nakon primedbe radnika da je neprimereno da se do sada nije nijednom udostojila da ih obiđe i vidi u kojim uslovima i za koje pare rade. Na ovakvu konstataciju radnika, ona je drsko odgovorila, „Budite srećni što imate plate“.

Ta izjave je uslovila nezadovoljstvo i dobacivanje zaposlenih, pa je amosfera u GPC bila na ivici sukoba. Dodatni razlog za varnice je izbio i zato što je Petrovićeva samoinicijativno pomerila sastanak pregovaračkog tima sa menadžmentom kompanije koji je bio zakazan za 18 sati. Petrovićeva je tražila da razgovor imaju odmah.

Radnici koji su se obratili Blicu kažu da je to namerno uradila jer je želela da pomeranjem rokova izbegne susret sa nekim ljudima koji su i organizatori protesta. Reč je o ljudima koji imaju autoritet među zaposlenim i koji su ih organizovali.

Loading...

Prema rečima poštanskog službenika Tome Mandića iz Novog Sada kolege na šalterima primaju uplate građana i vanredne uplate pravnih lica odnosno vlasnika firmi koje predaju pazare a moguće je da će uskoro i to prestati da rade.

– Jedino što ćemo uraditi jeste to da ćemo penzionerima isporučiti penzije. Do sutra je rok i mi ćemo ga ispoštovati. Oni ljudi su poput nas ugrožena kategorija i ne želimo da ih na bilo koji način oštetimo, a druge građane molimo za razumevanje jer smo se našli u situaciji koja je neizdrživa – poručuje Mandić.

Kaže i da su kolege koje rade na šalterima raspoložene da se priključe radničkom protestu i u potpunosti obustave rad ali da se plaše pretnji otkazom i suspenzijama koje su već počele.

Izvor: Blic

Podeli
Updated: 30 марта, 2019 — 12:32 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.