„Divčibare novi Zlatibor: Plen koji SNS hoće da otme“

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će ove i naredne godine uslediti međunarodni pritisci na Srbiju u vezi sa Republikom Srpskom (RS)

i da se boji da bi vlast u Beogradu mogla da pokuša da se „poigra budućnošću“ RS slično kao što je na severu Kosova i Metohije takozvanim Briselskim sporazumom predala suverene nadležnosti Srbije administraciji samoproglašenog Kosova.

– Situacija im neće biti nimalo jednostavna. Vlast je izložena pritisku međunarodne zajednice zato što nema opoziciju u parlamentu, a ima mnogo korupcije i drugih problema, i zarad popuštanja tog pritiska mogla bi da pokuša da učini ustupke kao svojevremno na Kosovu i Metohiji – rekao je Jeremić televiziji VTV Valjevo.

On je rekao da Srbija ni po koju cenu ne sme da prihvati bilo kakvu vrstu revizije Dejtonskog sporazuma koja bi dovela u pitanje postojeću samostalnost i funkcionisanje Republike Srpske.

Jeremić je rekao da se „u Valjevu za sve pita kriminalac Branko Malović, koji će jednog dana sigurno ležati u zatvoru“.

– Svi u Valjevu znaju ko je i šta radi potpredsednik Izvršnog odbora SNS-a Branko Malović, koji na ključna mesta u gradskoj upravi dovodi ljude koji nisu iz Valjeva – naveo je Jeremić.

Dodao je da je Šapčanin Nebojša Petronić načelnik Gradske uprave Valjeva, a glavna urbanistkinja Valjeva Jasna Mićić je iz Stepojevca i zbog njenog postavljenja na to mesto morao je da bude promenjen statut.

– Ona je postavljena da bi na Divčibarama mogli da otimaju placeve u vlasništvu grada i da od Divčibara naprave drugi crnogorsko-tajkunski Zlatibor. Član Gradskog veća Vladimir Blagojević jedan je od onih koji gradi na Divčibarama, da li je to normalno – upitao je Jeremić.

Jeremić je naveo da su Divčibare „sledeći plen koji SNS hoće da otme“.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: јануар 31, 2021 — 4:04 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *