Đilas: Verujem predsedniku Vučiću da će biti izbori u Beogradu

Predsednik stranke Slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da veruje da će biti novi izbora za Skupštinu Grada i da će oni biti održani u decembru ili martu, što je, kako je dodao, rekao i predsednik Aleksandar Vučić.

„Mislim da će Vučić ispuniti to što je rekao”, rekao je Đilas novinarina nakon prve sednice Glavnog odbora ŠP od održavanja izbora, a na kojoj je, dodao je, zaključeno da ne postoji mogućnost da ova stranka učestvuje u vlasti sa onima koji su pre izbora bili na vlasti.

On je tako odgovorio na pitanje novinara, kako nakon mesec dana vidi sastanak sa predsednikom i da li veruje da će izbori biti ponovoljeni i dodao da je to šansa, kako je rekao, da Beograd ne vode Aleksandar Šapić i Goran Vesić.

„Bolje da izbore imamo u roku od šest ili devet meseci nego da idemo na ulicu, koja nosi rizike“, rekao je Đilas i dodao da je predsednik na TV Pink rekao da je na opoziciji da kažu koji im termin odgovara.

„Verujem da će obećanje o izborima ispuniti”, naglasio je Đilas i dodao da onda ostaje da se vidi da li će „oni drugi’ izaći na te izbore ili će čekati regularne”.

Đilas je pozvao da se ne čekaju maksimalni rokovi za konstituisanje vlasti i naglasio da bi bilo delotvorno za Srbiju da ne izgubi celo leto.

Podeli
Updated: мај 15, 2022 — 12:35 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *