ĐUKANOVIĆ: Evropska Unija je okupator!

Vest o hapšenju bivšeg premijera Bugarske Bojka Borisova, koji je blizak prijatelj predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potresla je region. Neki su tu vest dočekali radosno, naročito deo bugarske javnosti koji smatra da je Borisov zaslužio da bude u zatvoru…

S druge strane, Vučićev trbuhozborac Vladimir Đukanović hapšenje Borisova smatra okupatorskim činom EU.

– Da li će ikada i Srbija dostići ovaj nivo – da se uhapsi neka krupna zverka – upitao je glavni i odgovorni urednik KRIK-a Stevan Dojčinović na Tviteru, reagujući na vest o hapšenju Borisova, na šta mu je Đukanović odgovorio:

– Po promeni vlasti 2012. godine uhapšena su tri ministra i nekoliko tajkuna. Nije poenta u tome. Poenta je da je danas Bugarsku posetio Evropski javni tužilac i kao svaki okupatorski namesnik naredila je ko smeta i da se hapsi. Kao prava kolonija.

Ukoliko je Evropski javni tužilac okupatorski namesnik, onda je Evropska unija u koju se ova vlast toliko kune – okupator. Zašto bi onda režim želeo da Srbija bude okupirana od strane EU, zar to nije vid izdaje nacionalnih interesa? Dok je za njegovog predsednika EU najveći partner Srbiji i krajnji cilj politike aktuelne vlasti, za Đukanović (za kog se zna da govori ono što bi Vučić hteo, a ne sme) je EU okupator, pa se može zaključiti šta je prvi čovek naprednjaka mislio o ulasku Srbije u EU.

Čega se Đukanović toliko plaši, pa je ovako žestoko iskritikovao Evropsku uniju? Borisov jeste veliki prijatelj Vučića, ali da li je samo to u pitanju ili je neki realniji strah?

Prosudite sami…

Podeli
Updated: 19 марта, 2022 — 9:04 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *