Đurić: U SNSu nema mesta za neodgovorne i grabljive funckionere

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić izjavio je danas da vladajuća stranka stoji čvrsto uz predsednika Aleksandra Vučića i da nikada ne bi podržala nijednog stranačkog funkcionera koji bi pokušao da prioritete državne politike „podredi ličnim interesima i grabljenju za vlast“.

Đurić je tako za TV Pink komentarisao to što se opštinski i mesni odbori SNS-a izjašnjavaju o poverenju pojedinim ministrima iz te stranke kao što su Nebojša Stefanović, Marija Obradović, Zlatibor Lončar…

“Ne želim da sve stavljam u istu ravan, nije isti slučaj kod svih ministara, ali o tim stvarima ćemo razgovarati na stranačkim organima“, rekao je Đurić, koji je ambasador Srbije u SAD.

Ponovio je da bi se, da se nađe u poziciji da gubi poverenje u stranci, povukao sa svih funkcija, i istakao da je SNS prva stranka koja uvodi princip odgovornosti.

“Uveren sam da ćemo i od predsednika Vučića čuti detaljne informacije ne samo o tome već pre svega o planovima za razvoj i budućnost Srbije i o tome šta moramo u stranci da unapredimo da bismo bili bliži građanima i rešavali konkretne probleme“, rekao je Đurić.

On je kazao da je bio pogođen informacijama koje su dolazile do njega u Vašington, jer se, kako kaže, radi o ljudima koji su mu bliski ne samo u političkom smislu već i lično.

Smatra da je da je SNS pokazala razliku u odnosu na druge stranke u prethodnom periodu i da ima snage da razgovara o najozbiljnijim problemima u svojim redovima i dok je na vlasti.

“Želeo bih da izvučemo trajnu poruku i da ovo postane trajni presedan da se princip odgovornosti uspostavi i prema ljudima koji obavljaju najznačajnije funkcije i to je nešto pozitivno što vidim u svemu ovome“, naveo je Đurić.

Podeli
Updated: јул 4, 2021 — 11:22 am

2 Comments

Add a Comment
  1. Meni se ne približava molim te kao Boga, ni ti ni satrapi tvog vođe koje spominje. Što ste ti i tvoji dalje od mene meni je lepše i udobnije, kao u raju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *