DOKAZI: Vučić je već uveo sankcije Rusiji iako one zvanično nisu zavedene!

Aleksandar Vučić je pronašao način da Rusiji uvede sankcije, a da se one zvanično nigde ne zavedu. Ovo za „Srbin info“ potvrđuju firme koje već danima ne mogu da avionom pošalju robu za Moskvu, jer „Er Srbija“ odbija to da učini i na taj način u praksi sprovodi sankcije Ruskoj federaciji!

S obzirom na to da je „Er Srbija“ ostala jedina realna saobraćajna veza između naše dve zemlje, prekidanjem prevoza robe i putnika, Vučić je praktično uveo sankcije Rusiji, iako sankcija zvanično nema!

Ovo je izvod iz mejla, koji je „Er Srbija“ poslala srpskoj firmi (ime firme, kao i vlasnika poznati redakciji „Srbin info“) vezano za izvoz u Rusiju:

„Poštovani,

*Ovo je, za trenutak u kojem se nalazimo, veoma atipična i riskantna pošiljka*

Trenutno, *nismo u stanju da potvdimo buking za ovu pošiljku*

*_Za potrebe daljeg razmatranja*_

• Molimo original fakturu

• Tačan naziv primaoca i adresu

• Kontakt podatke

• *End User Certifikat*

• *Tačnu namenu pošiljke_*_

itd.“

– Dakle, sankcija zvanično NEMA, ništa ne piše u Službenom glasniku. Carina će normalno da ocarini pošiljku, dobiće se odgovarajuća mišljenja Ministarstva itd., ali jedini prevoznik NEĆE primiti robu na prevoz.

Nama je nekoliko dana stajao zahtev za rezervaciju prostora, našem agentu su postavljana razna nesuvisla pitanja, da bi na kraju poslali ovaj idiotski obrazac da se popuni za „dalji postupak“, a buking tj. rezervaciju mesta za našu pošiljku su odbili. Postalo je dakle jasno da, ako je primalac robe firma u Rusiji, ta roba se ne ukracava u avion „Er Srbije“ – kaže za „Srbin info“ ogorčeni predstavnik srpske firme.

On naglašava da je od kargo-agenta saznao da je oko 20 pošiljki ruske robe blokirano u Moskvi, a i da ovde ima dosta naših koji ne mogu da isporuče ugovorene priozvode.

– Sve to traje od sredine prošle nedelje kada je počela „igranka“ sa proveravanjem podataka i odugovlačenjem rezervacije. Pri tom se „naša“ avio kompanija ne poziva ni na kakve odluke Vlade Srbije, već na „nezgodan trenutak“ – objašnjava naš sagovornik.

Podeli
Updated: март 25, 2022 — 10:25 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *