Doktor objavio da ima koronu, direktorka podnela prijavu za IZAZIVANJE PANIKE I NEREDA

Dr Tomislav Arsenijević 

Osnovno tužilaštvo u Kuršumliji odbacilo je krivičnu prijavu za izazivanje panike i nereda, koju je protiv primarijusa doktora Tomislava Arsenijevića iz Kuršumlije podnela direktorka Doma zdravlja dr Uranija Petrović. U prijavi se navodilo da je doktor Arsenijević uznemirio javnost zato što je za medije govorio o simptomima koronavirusa i tvrdio da je i on oboleo.

Petrović je podnela prijavu protiv doktora Arsenijevića, koji je zaista bio zaražen i dvadesetak dana proveo na lečenju u niškom Kliničkom centru. Imao je teške simptome i, kako kaže, jedva je ostao živ, nakon što mu je prisustvo virusa potvrđeno i testiranjem 8. aprila ove godine.

– Pored svih zdravstvenih problema koje sam imao zbog koronavirusa i hronične astme, morao sam i da strepim od užasne krivične prijave, koja je bez osnova, što je tužilaštvo i utvrdilo. Zamislite kako sam se osećao, dok sam se borio da preživim, a moj poslodavac je tvrdio da nemam virus. Ja sam samo kao svaki lekar ukazivao na simptome i apelovao da se zaposleni u našoj ustanovi testiraju, kako bi se sprečilo dalje širenje bolesti.

Njegova noćna mora krenula je kada je osetio simptome, početkom aprila. Kao jedini radiolog u kuršumlijskom Domu zdravlja, ukazivao je na to da je oboleo i da su u tom periodu radili bez zaštitne opreme. O svom stanju govorio je u medijima.

U međuvremenu je direktorka Doma zdravlja Uranija Petrović protiv njega podnela prijavu jer „uznemirava javnost“. Arsenijević je, zbog teške kliničke slike koju je imao, završio na lečenju u niškom Kliničkom centru, a morao je i da daje izjavu u policijskoj stanici u Kuršumliji u svojstvu građanina, gde je rekao da jeste govorio o svom stanju i da je sve tačno.

– Tužilaštvo je utvrdilo da je Arsenijević iznosio podatke koji se odnose na njegovo zdravstveno stanje i simptome bolesti, koja je kasnije i potvrđena, ukazuju na to da nije iznosio neistine i zato se odbija krivična prijava – navodi se između ostalog u rešenju koje je dobio Arsenijević.

On smatra da je ovo bio pokušaj pritiska na njega i da je njegov lekarski rad, kao i njegov život bio ozbiljno i dodatno ugrožen, jer je bolestan morao da se pravda.

Arsenijević je dobio svoju bitku, a u ovoj priči zanimljivo je i to da je on prvi lekar koji je javno govorio o stanju u zdravstvenim ustanovama u malim sredinama i bolesti koja je zadesila ceo svet.

Podeli
Updated: октобар 23, 2020 — 3:42 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *