„DOKTOR“ Siniša Mali: Novi doktorat pišem u drugoj polovini godine

Ministar finansija Siniša Mali kome je poništen doktorat zbog plagijata najavio je da će novi doktorat pisati u drugoj polovini ove godine.

Mali je u intervjuu Blicu naveo da aktivno razmišlja da piše novi doktorat u drugoj polovini 2020. i ponovio da je odluka o plagijatu „politička odluka“.

Podsećamo da je on polovinom prošlog meseca podneo žalbu Upravnom sudu protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, koji je utvrdio da je njegova doktorska disertacija plagijat.

Doktorat Malog je odlukom Univerziteta u Beogradu u novembru proglašen za plagijat, nakon višegodišnje rasprave u akademskoj zajednici i javnosti.

Loading...

Siniša Mali je 2013. godine na Fakultetu organizacionih nauka odbranio doktorsku tezu pod nazivom „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i iskustva Srbije“. Na sajtu Peščanika je 9. jula 2014. objavljen tekst u kojem se navodi da je najmanje trećina teksta tog doktorskog rada plagirana i tada je krenula rasprava u javnosti, a potom i postupak koji je rezultirao poništenjem doktorata u novembru 2019.

Izvor: Beta

Podeli
Updated: 8 јануара, 2020 — 10:51 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.