Država Velji Nevolji davala platu od 5000 evra u Partizanu

Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja, vođa kriminalne bande koja je optužena za najteža krivična dela, zaposlen je u FK Partizan. Do ovog saznanja došlo se u istrazi nakon hapšenja Belivuka i još 21 člana mafije.

Kao radnik u FK Partizan, Belivuk je mesečno na ime plate dobijao čak 5.000 evra. Takođe, bio je preko posrednika koji su mu služili kao paravan menadžer pojedinim fudbalerima, a svakodnevno je na raspolaganju imao luksuzni službeni klupski automobil.

PRAVI GOSPODAR

Njemu su klub i stadion bili baza iz koje je sa saradnicima osmišljavao i planirao najteža krivična dela.

– Belivuk je u pravom smislu te reči bio gospodar na stadionu u Humskoj. Njemu su, bukvalno, članovi uprave polagali račune i podnosili raport. Iz klupskih papira i dokumentacije smo saznali da je tamo bio i formalno zaposlen.

Zbog toga su, između ostalog, na saslušanje pozvani predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura. Iako je od kriminalnih poslova zarađivao ogromne sume, Belivuk je iz klupske kase dobijao platu od oko 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti – otkriva sagovornik Srpskog telegrafa.

Prema informacijama koje ima naš izvor, Velja Nevolja je godinama bio menadžer nekim igračima. Oni, kako tvrdi naš izvor, baš i nisu imali mnogo izbora.

– Ponuda je bila uzmi ili ostavi. A ako ostaviš, znaš šta ti sledi. Šamari, u najmanju ruku, a mnogo verovatnije batine ili polomljene noge – objašnjava naš sagovornik.

Kako se može čuti u FK Partizan, jedan od fudbalera koji je bio pod patronatom Velje Nevolje bio je centarfor Filip Knežević, koji je u Humsku došao iz čačanskog Borca, a potom je otišao u Portugal.

– Na Belivukovom spisku bilo je još igrača. Uglavnom ih je birao još u kadetima ili omladincima. Možemo samo da pretpostavimo kako se ophodio prema njima i koliki procenat od zarade i transfera su morali da mu daju

Podeli
Updated: фебруар 9, 2021 — 11:08 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Belivuka skidaju krce put sinu Danilu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *