Dve eksplozije za dve nedelje u istoj fabrici i NEMA KRIVCA NI OTKAZA

Snažna eksplozija odjeknula je Čačkom u subotu uveče oko 20 časova. Kako je javio reporter N1, lakše su povređena trojica radnika koji su radila u drugoj smeni. Građani iz okoline fabrike su evakuisani – deo njih je otišao na gradski stadion „Borac“, gde je mesto koje je predviđeno za to, a deo kod rođaka i prijatelja. Sa uviđajem će se sačekati najverovatnije do jutra, ako ne bude novih detonacija.

Nešto pre 20 sati u subotu uveče došlo je do eksplozije u fabrici namenske industrije „Sloboda“ u Čačku.

Kako N1 saznaje u domu zdravlja u tom gradu, povređena su tri radnika, od kojih je jedan zadobio dosta posekotina i on je hospitalizovan, ali su u pitanju ipak lakše telesne povrede.

Ovo je druga eksplozija u „Slobodi“ u poslednjih 15 dana. Prethodna se dogodila 4. juna ove godine, a kako svedoče građani, ova večeras nije bila ništa manje slabija od prethodne. Čak je snimljena i pečurka koja se pojavila nakon eksplozije iznad fabrike.

Kako je javio reporter N1, policija ne dozvoljava prilazak fabrici. Napravljen je širi obruč oko „Slobode“, a evakuisano je i stanovništvo koje živi u okolini fabrike. Većina njih otišla je na stadion „Borca“, a ostali kod rođaka.

Reporter N1 razgovarao je sa nekoliko očevidaca eksplozije, koji su rekli da su „ljuti i besni, jer ne mogu više mirno da spavaju“ i da strepe od novih eksplozija.

Jedan od njih je rekao da mu je na kući popucalo nekoliko stakala. Neki su, kako je javio novinar N1, najavili i tužbu protiv fabrike.

„Meni nije ništa niko rekao. Jednostavno, svestan sam situacije. Deca su se uplašila. Nisu nam dali da priđemo kući, ušli smo na parking hotela, tu nam je auto. Idemo u Vrnjačku Banju“, rekao je jedan od svedoka eksplozije koji živi u blizini fabrike.

Kako je rečeno, još uvek nije bezbedno da se priđe fabrici, pa će uviđaja biti tek ujutru, ako tokom noći ne bude bilo novih eksplozija. Do tada, veliki broj policajaca obezbeđuje lokaciju.

U poslednjih 10-tak godina ovo je četvrta jača eksplozija u krugu fabrike. Godine 2010. je stradao magacin pirotehnike, 2016. je bila još jedna, a u ovoj, 2021. imali smo sada dva incidenta u razmaku od dve nedelje.

Izvor: N1

Podeli
Updated: јун 20, 2021 — 8:51 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *