EPS Kokezi dao SEDAM MILIONA EVRA za softver koji NIKAD NIJE PRORADIO

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović optužio je predsednika Fudbalskog saveza Slavišu Kokezu da nikada nije vratio, opravdao, niti objasnio gde je završilo sedam miliona evra za takozvani Sap softver, koji je Elektroprivreda Srbije platila njegovoj firmi, a koji nikada nije proradio.


Da li znate, gospodine Vučiću, da je Elektroprivreda Srbije platila Kokezinom “Prointeru” sedam miliona evra za takozvani Sap softver, koji nikada nije proradio, a Slaviša Kokeza taj novac nikada nije vratio, niti opravdao, a ni rekao gde je taj novac potrošen.

Mi pitamo da li vam je rekao gde je taj novac, da li vam je rekao da je dobio sedam miliona za Sap softver, ko će i kada odgovarati zbog ove, očigledno koruptivne radnje koja je štetna po budžet Republike Srbije, njene građane i gde je taj novac završio – rekao je Stefanović.


Njega je takođe zanimalo da li je funkcija predsednika Fudbalskog saveza Srbije neka vrsta nagrade Slaviši Kokezi.

Loading...


– Da li je to tako zbog njegovih dobrih usluga u otimanju novca iz džepova građana Srbije, trpanja novca u sopstvene džepove i džepove ljudi iz vrha Srpske napredne stranke – pitao je Stefanović, i dodao da oni nastavljaju da otvaraju dosije Slaviše Kokeze.


– Danas smo se okupili da pitamo predsednika Srbije Aleksandra Vučića zašto nam ne odgovara na pitanja od prošle sedmice, vezano za predsednika Fudbalskog saveza Slavišu Kokezu. S obzirom da se Kokeza javno hvali da je prijatelj i saradnik Aleksandra Vučića, i da je blizak Srpskoj naprednoj stranci, mi pitamo Vučića da li je moguće da je Kokeza najveći IT stručnjak u Srbiji?


Čovek koji je za samo četiri godine uspeo da postane multimilioner u ovom poslu i da li je taj posao i bavljenje strukom sa kojom Kokeza nema veze osim preko svoje firme “Prointer”, da li mu je Vučić to omogućio, i kontakt sa svim firmama. On je postao multimilioner, a njegove firme sa nekoliko stotina hiljada prihoda su porasle na nekoliko stotina miliona evra godišnje.


Preko svoje firme je uvećao svoje prihode i bogatstvo preko 350 puta – rekao je Stefanović i pitao Vučića da li mu je to omogućio, i da li je normalno da Kokeza bude sa svojom firmom “Prointer” jedini učesnik na 43 procenta tendera u javnim preduzećima i da bude jedini ponuđač na tim tenderima.

Podeli
Updated: 30 новембра, 2019 — 11:43 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.