FARAON IZ LESKOVCA PRIREDIO LUDU PROSLAVU! Proslavio 3. godišnjicu lažnog doktorata

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obeležio je rođendan svog doktorata. Cvetanovićev doktorat proslavio je pre nekoliko dana pune tri godine. I da ne bude zabune, to je objavljeno i na zvaničnom sajtu Leskovca, rubrika vesti, prenosi „Blic“.

Mislite da se šalimo ili se pitate kako je to moguće? Tri godine od odbrane doktorata – politika i nauka zajedno!

E pa moguće je, a možemo samo da pretpostavimo odgovor na pitanje – zašto Cvetanović koji je na funkciji od 2008. obeležava i godišnjicu doktorata? Možda jer je do doktorata došao baš, baš napornim radom, moguće, jer je ponosan na titulu doktora medicinskih nauka i što je uklopio sve, i da uči i da vlada.

Bilo kako bilo, na zvaničnom sajtu grada Leskovca je fotka gradonačelnika pored panoa na kome je prezentacija koja deluje kao da je upravo doktorskog rada. Ispod piše:

Loading...

– Gradonačelnik Leskovca, doktor medicinskih nauka Goran Cvetanović, doktorirao je pre tri godine na Medicinskom fakultetu u Nišu sa ocenom deset.

Ove godine rođendan doktorata je pao u nedelju, 7. jula. Trogodišnjak, Cvetanovićev rođendanac, ima malo duže ime: „Uticaj akutnih i hroničnih komplikacija na kvalitet života obolelih od šećernih bolesti“.

Gradonačelnik Leskovca je inače lekar internista. Ranije je naveo da se usavršavao u Velikoj Britaniji, a da je godinama sticao znanje na raznim koledžima. Kako kaže: „Kembridž“, „Hengsins“, „Hentenberi“ i „Oksford“, verovatno misleći na koledže Hejstings (Hastings) i Kenterberi (Canterbury).

Samo nekoliko dana pre rođendana Cvetanovićevog doktorata obeležene su i dve godine „jedinstvene akcije“ u Leskovcu naziva: „Vožnja bicikla sa gradonačelnikom“. Na čelu kolone je bio doktor nauka Cvetanović, a učesnici akcije „Vožnja bicikla sa gradonačelnikom“ na kraju vožnje imali su priliku da se, kako piše na zvaničnoj prezentaciji grada, „okrepe u krugu postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu“.

Gradonačelnik Leskovca do sada se pojavljivao u raznim epizodama. Viđali smo ga sa njegovim štiglićem, koji je pobedio, kako je sam objavio, na šampionatu u pesmi starih ptica, ali i kada je otputovao u Makedoniju kako bi razmenio iskustva u oblasti komunalne infrastrukture, a osvanuo obučen u odoru egipatskog faraona. Takmičio se i za najlepšu baštu i naravno pobedio. U moru gafova kojima se i sam Cvetanović hvali, on je javnosti Srbije više poznat po njima nego po aferama koje ga prate.

Najdugovečnijem gradonačelniku pripisuje se velika imovina, a protiv njega je Agencija za borbu protiv korupcije 2017. godine pokrenula postupak upravo zbog neprijavljivanja imovine. Iste godine je kažnjen i sa 50.000 dinara jer je iz leskovačkog budžeta, bez zakonskog osnova, potrošio skoro 13 miliona dinara. Cvetanovića je opozicija prozivala da je na putovanja van Srbije potrošio čak 326 miliona dinara za dve godine, a, kako su tvrdili, uprkos tome, nije doveo nijednog investitora.

Ovaj doktor nauka pretukao je i kolegu N. A. u opštini, udario ga pepeljarom, a kada je čovek pao, nastavio je da ga šutira. U biografiji mu je i vređanje žena po nacionalnoj osnovi, ali i zapošljavanje lokalnih lepotica. Svoju moć pokazivao je gde je stigao pa je tako za dva dana pomerio gradski praznik – Dan oslobođenja grada od fašizma da bi putovao u Čikago.

Samo jedan od detalja Cvetanovićevog gazdovanja po kome će zasigurno ostati poznat je i proslava, ovog puta njegovog rođendana i to sa 400 zvanica i majicama: „Hvala ti što postojiš“. Cvetanović je u svojoj predizbornoj biografiji naveo šta je sve radio tokom života i što ga preporučuje za gradonačelnika: prodavao grožđe („grozd dva kilograma“) na pijaci u Leskovcu, doveo Grke i giros na Roštiljijadu tokom sankcija…

Podeli
Updated: 14 јула, 2019 — 11:57 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Nekada su popovi i doktori važili kao „pametni“ (i „pošteni“) ljudi, (za advokate i sudije se već odavna znalo da su lopovi i podkupljivi), ali i taj mit je „razbijen“ (puko), dokrori (lekari) su isto – mafija i ljudski ološ, lopovi i bleferi, naprave operaciju na čoveku (hirurška zahvat) „produže mu život za godinu dana“ (i čovek nakon godinu dana umre) a da nije bilo njihove „intervenci“ mogućnost da živi duže od gudine dane je verovatnija a (možda) bi došlo i di izlečenja prirodnim, alternativnim načinom! Toliko o „naprednoj“ medicini!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.