FARAONSKA PORODIČNA TRADICIJA: Krkobabićev sin postao v.d. direktora javnog preduzeća!

Stefan Krkobabić, sin ministra bez portfelja MIlana Krkobabića, koji je zadužen za rad javnih preduzeća, imenovan je za v.d. direktora Javnog preduzeća za razvoj planinskog turizma „Stara planina“ u Knjaževcu, objavio je Insajder.

Stefan Krkobabić je na tu funkciju izabran na sednici Vlade 30. maja. U njegovoj biografiji koja je dostavljena Vladi Srbije, a u koju je Insajder.netimao uvid, navodi se da je prethodno radio u Privrednoj komori Beograda (PKB). Tu je zaposlen ubrzo posle završenog Fakulteta za kulturu i medije na Univerzitetu Megatrend, gde je stekao zvanje diplomirani menadžer za odnose sa javnošću.

U PKB bio je angažovan na četiri pozicije – kao rukovodilac sektora za ekonomsku politiku, bio je sekretar Centra za razvoj malih i srednjih preduzeća, zamenik potpredsednika PKB, kao i zamenik direktora.

Loading...

U biografiji Krkobabića piše i da je bio zastupnik Udruženja „Građanska prava i slobode“, koje je u međuvremenu ugašeno, a radio je i kao savetnik u firmi „Media research and development“, koja se bavi veb portalima, a koja je, kako piše na sajtu Agencije za privredne registre, u njegovom i vlasništvu njegovog brata Jovana.

Insajder navodi da većina direktora javnih preduzeća u Srbiji godinama obavlja tu funkciju u v.d. statusu, što omogućava da na direktorske pozicije dođu kadrovi koji ne moraju da ispune uslove koji bi bili postavljeni na javnom konkursu.

Prema Zakonu o javnim preduzećima, da bi neko bio izabran za direktora mora da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa delatnošću javnog preduzeća, pet godina iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje, da poznaje oblast korporativnog upravljanja, da ima iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova, kao i da nije član oragana političke stranke.

Podeli
Updated: 7 јуна, 2019 — 8:03 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.