Fijat se polako gasi: Radnici na odsustvu

Radnici fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija poslati su na plaćeno odsustvo posle smo dva radna dana u martu, a u tamošnjem sindikatu strahuju da će to biti i jedini radni dani u ovom mesecu.

Predsednik Samostalnog sindikata Saša Đorđević rekao je agenciji Beta da su zaposleni radili u utorak i sredu, posle čega su upućeni na plaćeno odsustvo do 18. marta.

On je rekao da je vrlo verovatno da će to biti i poslednje radno angažovanje za mart.

Đorđević je naveo da se u februaru radilo samo tri dana i ocenio da je ove godine značajno smanjen broj radnih dana u odnosu na prethodnu kada je takođe bila redukovana proizvodnja.

Dodao je kako je obrazloženje rukovodstva za odlazak na plaćeno odsustvo uvek isti – da se proizvodnja usklađuje sa potrebama, odnosno tražnjom.

“Ovo je težak period za našu kompaniju, ali je svakako situacija dodatno otežana zbog krize u Ukrajini. Međutim, ključno pitanje naših zabrinutih radnika je šta će biti ubuduće”, rekao je Đorđević.

On je istakao da “nikome nije svejedno”, da radnici brinu da li će zadržati posao i da se boji da će kriza u Ukrajini odložiti najave “da je završeno sa neradnim danima”.

Predsednik sindikata je naveo da ističe prvi mesec rada prve grupe radnika koja je iz Kragujevca otišla u Slovačku na rad u trajanju od 90 dana i da se očekuje se oni ovog vikenda dođu u prvu posetu porodici u Srbiji.

Podeli
Updated: март 16, 2022 — 2:37 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *