FIRMA PREMIJERKINOG BRATA ZGRĆE MILIONE OD DRŽAVNIH POSLOVA

Burazerski „Asseco SEE“ dobio desetine tendera u ministarstvima, institucijama i javnim preduzećima, a samo tokom ove godine sa državom je sklopio 13 poslova.

Otkad je Ana u vlasti prihodi im skočili 6 miliona €!

Kompanija „Asseco SEE“, kojom rukovodi Igor Brnabić, brat srpske premijerke, od države je prethodnih godina zaradila milione, a unosne poslove je nastavila da dobija i nakon što je Ana Brnabić postala najpre ministarka, a zatim i predsednica Vlade, otkriva Kurir!

Digitalizacija je u poslednje vreme jedan od državnih prioriteta, a upravo pomenuta firma je godinama angažovana za izradu neophodnih softvera, pa je tako samo ove godine od državnih institucija dobila 13 poslova.

Iako je Ana Brnabić ranije tvrdila da u ovome nema ničeg spornog, simptomatično je da je firma koju vodi njen brat 2016. godine, kada je ona već bila u Vladi, prihodovala 39,6 miliona evra, što je za šest miliona više nego godinu dana ranije.

Bliska saradnja

Da je „Asseco SEE“ blisko sarađivao sa državnim institucijama, pisao je i Krik.

– Kompanija „Asseco SEE“ osnovana je 1990. U vlasništvu je istoimene firme iz Poljske, koja se na svom sajtu hvali da ima najveće prihode od prodaje računarske opreme i programa u jugoistočnoj Evropi. Vlasnici poljske firme su inostrane kompanije, a mali udeo ima i EBRD. Jedan od direktora srpskog ogranka je Igor Brnabić, ministarkin (a sada premijerkin, prim. aut.) rođeni brat, koji je na to mesto imenovan u januaru 2016. Ova kompanija dobila je nekoliko desetina javnih nabavki poslednjih godina kod više različitih ministarstava, institucija i javnih preduzeća. Jedna je od vodećih IT kompanija u Srbiji. Ana Brnabić je po dolasku na mesto ministarke rekla da veruje da IT sektor može da bude okosnica razvoja Srbije – piše Krik.

Inače, Ana Brnabić je isticala da je potencijalni sukob interesa prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije.

Podeli
Updated: 26 августа, 2019 — 6:50 pm

3 Comments

Add a Comment
  1. A STO NIKO NE PISE DA IMAJU BATA I SEKA CAR GO????
    FIRMA KOJA ZGRCE SVAKOGA DANA 250.000 EURA!!!

  2. Zaboravili ste na firmu t. Com koja je paravan za izmišljene poslove koju bata i bojan stanivuković(nacionalna štedionica) izvlače iz epsa. Izmisle neki nepotreban posao i eto 50ml evra po zadnjem ugovoru. Uticaj seke je vidljiv.

  3. Zato non stop prave stanove za pripadnike službe bezbednosti. Da nezatalasa neko od njih i strpa ih u zatvor zbog otimanja od ovog jadnog naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *