Foks njuz: Uhvaćeni smo u laži o biološkim laboratorijama u Ukrajini

„Pod zakletvom na javnom saslušanju u Senatu, Viktorija Nuland potvrdila je da su ruske dezinformacije, teorija zavere, ludilo u koje je nemoralno verovati – zapravo potpuna istina“, izjavio je Taker Karlson

Stanje povezano s postojanjem američkih bioloških laboratorija u Ukrajini, nakon što su jednu od njih nedavno zauzele ruske vojne snage na sjeveru te zemlje, nedaleko od granice s Rusijom, sve više zaokuplja javnost ne samo tih triju zemalja, o čemu svjedoči i slijedeća vijest:

Američke optužbe protiv Rusije, koja je tvrdila da postoje biološke laboratorije u Ukrajini – pokazale su se lažnima, izjavio je na američkoj televiziji Foks njuz novinar Taker Karlson.

“… Pod zakletvom na javnom saslušanju odbora (u Senatu), Viktorija Nuland potvrdila je da su ruske dezinformacije, teorija zavjere, ludilo u koje je nemoralno vjerovati – zapravo potpuna istina”, kazao je Taker.

Takođe je bio skeptičan i prema stavu Pentagona, gdje su optužbe Rusije nazvali lažnim. I zamjenica državnog sekretara Viktorija Nuland, kako je Karlson primijetio, potvrdila je prisutnost “objekata” u Ukrajini.

“Nulandova je izjavila da je sve što su radili u tim laboratorijima bilo toliko opasno i zastrašujuće da, citiram, ‘pobuđuje strah’ da će takozvani istraživački materijali iz tih laboratorija pasti u ruke ruskih snaga”, kazao je dalje novinar Foks njuza.

Kako je primijetio, Ukrajina je “najsiromašnija zemlja u Evropi” i teško je zamisliti da je ovo pravo mjesto za biomedicinska istraživanja.

“Možemo pretpostaviti da to nisu farmakološke laboratorije i da vjerovatno ne razvijaju novi lijek protiv leukemije”, ironično je kazao Taker čije riječi danas prenose i pojedini ruski državni mediji.

Ovdje napominjemo kako američka vlada opovrgava bilo kakve protivzakonite aktivnosti u spomenutoj laboratoriji u Ukrajini, i da sve ovo što se s tim u vezi sada događa naziva “ruskim dezinformacijama”.

Izvor. FOX NEWS

Podeli
Updated: март 17, 2022 — 3:52 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *