Funkcioner SNSa: Vučić je demagog- a Gašić keramičar

Ime često pominjanog u poslednje vreme oko problema meštana sela Saranovo i Sepci Aleksandra Senića, praktično prvog čoveka SNS za Raču i Topolu i direktora i JP „Koridori“ pratio je zanimljiv razvojni put. Ne zna se pouzdano da li je bio i u drugim strankama, ali najkrupnije materijalizovanje političkog kapitala dogodilo se kada je kao regionalni lider SDS Borisa Tadića, posle pobede na lokalnim izborima u Rači u julu 2016.godine, sa celim odborom prešao u SNS.

– Dobio sam poziv koji ne treba odbiti. Pričao sam sa mojim kolegama i sve što sam uradio sam obavio uz saglasnost ljudi sa kojima sam učestvovao na prethodnim lokalnim izborima, gde smo odneli ubedljivu pobedu, iako je SNS imao predsednika opštine pre izbora – rekao je tada Senić.

Samo četiri meseca pre prelaska u SNS žestoko po Vučiću

Međutim samo četiri meseca pre prelaska u SNS u parlamentu žestoko je,srpski rečeno- raspalio po Aleksandru Vučiću, tada premijeru Srbije.

„Izbor Zorana Đorđevića je vrhunac demagogije Aleksandra Vučića. Nemam ništa protiv gospodina Đorđevića, samo da podsetim da je Aleksandar Vučić dva meseca odlagao smenu Bratislava Gašića, jer navodno nije imao adekvatno rešenje za ministra. A gle sada našao je to rešenje u samom Ministarstvu odbrane i to državnog sekretara. Pitam se da li je moguće da premijer Vučić ne zna ni ko su mu državni sekretari u ministarstvima i da mu je potrebno gotovo tri meseca da bi došao do njih. To je ista ona demagogija kojom Aleksandar Vučić nama imputira politiku „mi mrzimo Vučića“. Da se razumemo ja ne mrzim ni jedno ljudsko biće na ovom svetu. To što Aleksandar Vučić mrzi sve koji nisu zavedeni njegovom demagogijom i ne glasaju za njega je njegov problem!“.

Senić u parlamentu: „Gašića lepljenje pločica po garnizonu preporučilo za ministra odbrane“!

Na sednici parlamenta iz februara 2016, dakle četiri meseci pre prelaska u SNS govoreći o ispadu Bratislava Gašića kada je uvredio novinarku B92 Zlatiju Labović rečenicom „volim novinarke kada ovako lako kleknu“ što je dovelo do njegove smene Senić je bio iziričit.

„Gospodin Gašić je po mom uverenju samo postupio u skladu sa svojim životnim načelima, karakterom, temperamentom i vaspitanjem“.

A o samom ministrovanju Gašića komentarisao je uvredjivo.

„Nisam ekspert u oblasti vojske i odbrane ali sam zato pitao ljude koji su za tu oblast stručni koje su to reference gospodina Gašića dovele na mesto ministra odbrane i niko od njih nije znao mi da odgovor samo mi je jedan od njih, verovatno u šali rekao i sada citiram „Verovatno je lepio pločice ili krečio garnizon u Kruševcu ne znam tačno pitaj Aleksandra Vučića“- rekao je tada Tadićev poslanik Senić u oči premijeru Srbije Aleksandru Vučiću sa kojim je polemisao .. Gašića je optužio i da nije dostavio izveštaj o učešću jedinica „kobre“ prilikom incindenta pripadnika Žandamrmerije i Andreja Vučića na šta mu je tada premijer Vučić odgovorio (video prilog u nastavku teksta)….

Inače, neposredno posle avanzovanja u SNS stala je priča afera oko izgradnje fabrike vode u Rači. Svojevremeno je 2017.godine- za Pištaljku tužilac Višeg tužilaštva u Kragujevcu Dejan Veljković rekao „da policija sada ispituje gde je utrošeno čak 79 miliona dinara, a da fabrika u Rači nije izgrađena, ali i to ko je i zašto aneksima povećavao cenu nepostojeće fabrike koja je sa prvobitnih 37,5 miliona dinara aneksima povećana dvostruko – na 79 miliona dinara“.

O svemu ovom portal u centar.rs baviće se u svom istraživanju.

Podeli
Updated: август 29, 2020 — 8:50 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Sad otima zemlju ljudima, nudi 10evra po aru,kako kome zapadne, kako bi preko raznih malverzacija tu istu zemlju kasnije prodao drzavi i ogradio se, normalno. Racu su unazadili, koliko ima mes zajednica, sela, a da nema veter stanice. Katastrofa ….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *