GDE DA TE PITAMO LONČARE: Kod stana što si dobio od ZEMUNACA ZA UBISTVO Božovića?

“Hoću da poručim svim tim ljudima koji su otišli na privatne adrese doktora Kona i Tiodorovića da to više ne rade, jer ni jedan ni drugi nisu krivi za bilo šta. Oni su moj izbor za članove Kriznog štaba i iza svake njihove odluke ili predloga stojim ja. Ja sam taj koji jedini može da bude kriv. Prema tome, nemoj da idete ispred njihovih stanova, dođite ispred mog”, rekao je Lončar za Tanjug.

O Lončarovom učešću u poslovima Zemunskog klana još 2006. godine su u Specijalnom sudu govorili bivši članovi ove organizacije – Dejan Milenković Bagzi i Miladin Suvajdžić. I iako su u svojim svedočenjima u postupcima koji su se vodili protiv Zemunskog klana otvoreno govorili o umešanosti Zlatibora Lončara u jedno ubistvo, tužilaštvo više od deset godina nije protiv njega pokrenulo istragu.

Ubistvo o kojem je, prema Milenkovićevim rečima, učestvovao Lončar, dogodilo se 2002. godine u Beogradu, nakon što je pucano na kriminalca iz Crne Gore Veselina Božovića Veska. Prema njegovim rečima, Božović je preživeo napad i bio prebačen na Klinički centar u kojem je u tom trenutku radio Zlatibor Lončar.

– Božović je preživeo tada i doktor Lončar je došao kod Dušana. Dušan je, zbog kog razloga ne znam, to naredio (ubistvo Božovića). Ja sam bio tu kada je prvo rekao Risoviću da uradi to, a Risović se bio nešto predomišljao – sad će za tri sata, za dva sata, pa će onda kasnije. I onda je doktor Lončar došao i rekao da je on to završio… U Urgentnom centru, da mu je on ubrizgao neku injekciju, nešto u infuziju i da je on to završio, ispričao je Milenković na sudu. On je dodao da je Spasojević, zbog ubistva Božovića, Zlatibora Lončara nagradio stanom na Novom Beogradu.

Podsećamo, grupa građana koja je sinoć protestovala protiv odluke o kovid-propusnicama, okupila se i ispred stana dr Predraga Kona, člana Kriznog štaba. Grupa je pozivala na njegovo hapšenje, a upućivali su mu i pretnje i uvrede. Epidemiolog se jutros osvrnuo na ove proteste:

„Moram jasno da kažem. Tu se skandiralo da sam ustaša i to veze sa istinom nema. Skandiralo se da sam zlikovac. To takođe veze sa istinom nema, ja sam epidemiolog, zlikovac je virus, a oni su se svrstali uz zlikovca. To treba da im bude jasno. Obraćam se svim građanima Srbije: Ne svrstavajte se uz zlikovce!

Skandirali su da sam Mengele, a on se smatra najgorim zlom što postoji, to im zbog porekla nikada oprostiti neću. Na kraju su skandirali „uhapsite Kona“. Zašto da me bilo ko uhapsi? Da li je to zbog kovid propusnica? Stava prema vakcina? Ne! Nema apsolutno razloga da me bilo ko uhapsi“, rekao je Kon.

Inače, ovaj Član Kriznog štaba je poslednjih nedelja izlazio sa neuobičajeno oštrim izjavama spram epidemije koronavirusa u Srbiji. Kon, između ostalog, danima ponavlja da je neophodno pooštriti mere i važenje kovid-propusnica proširiti na 24 sata, ili makar od 17h do 01 h.

Kon je, prethodno, rekao i da zvanična statistika broja mrtvih od korone od početka epidemije u martu minule godine verovatno ne prikazuje tačan broj preminulih od virusa u Srbiji, potvrđujući, tako, spekulacije Ujedinjenih protiv kovida i tekstove nekolicine istraživačkih novinara na ovu temu.

Izvor: Naša Borba

Podeli
Updated: октобар 28, 2021 — 8:39 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *