Gde ste miševi koji ste Dijani lizali cipele: Pita policajac koji je uhapsio Hrkalovićevu

„Čitam ove „ekskluzivne“ natpise svih medija o Dijani Hrkalović i u svakom tekstu pronalazim svoje reči o njoj još dok sam bio u službi – šta sam govorio, šta sam pisao, sve do ovih dana. Tada me niko nije „čuo“, niko nije smeo da pisne o njoj, ćutali su i nabijali glavu u pesak, klanjali joj se, predavali raport, nagrađivali je, smeškali se. Govorili su „naša Diksi, naša lepota, pametna, hrabra, otresita, jaka, rođena za ovaj posao“, a ja?

Pa ja sam bio jedina budala koja je javno pisala i govorila o njoj kao jednom ološu (nikada je kao ženu nisam uvredio, ali kao ljudskog stvora-tvora jesam)“, kaže bivši policajac Vladimir Savić, čovek koji je 2012. godine uhapsio Dijanu Hrkalović, bivšu državnu sekretarku MUP.

Hrkalovićeva je tada sa još nekoliko ljudi navodno pretukla opozicione aktiviste, a Savić je posle šikaniranja i degradiranja u MUP napustio policiju, piše ucentar.rs.

On u svom obraćanju na društvenoj mreži Fejsbuk podsetio na to da je nakon hapšenja Hrkalović „naravno proglašavan za lažova, neradnika, za nekog ko je protiv rukovodstva MUP-a, za nekog ko nije dostojan policijskog posla“.

„A pet godina za redom proglašavan sam za jednog od najboljih policajaca grada Beograda i za to nagrađivan. I šta sada? Sada svi miševi koji su ćutali i šlihtali joj se, sada se utrkuju ko će više da je opljuje i natovari. Smešno. Od heroine do kriminalke, pa kako to drugovi? Kako vaša Diksi koja vas je nagrađivala, unapređivala, pohvaljivala, kojoj ste sa poda lizali cipele, kako drugovi, ona?! Uzgred, prljave značke da vam javi ova budala, ne brinite brzo će vam Diski napolje poput Koluvije. Ima da odleži od 20 dana do 3 meseca, i ide na slobodu, samo ovo oko izbora da prođe, jer da se ne lažemo za sve ono što je nama uradila, terete je za najlakše krivično delo trgovina uticajem“, kaže Savić naglašavajući da ovo „delo se lako obara na sudu, po sistemu ona mi usmeno naredila, a ona nisam mu ja naredila“, rekao je Savić.

On je potom postavio pitanje i sadašnjem ministru policije Aleksandru Vulinu.

„Pitam se gde je sad Vulin da pozove sve policajce kojima je Diksi upropastila živote, karijere, koji su prošli zatvore, progone, koji su zbog nje i drugara otišli. Gde si Vuline?“, pitao je Savić u objavi i dodao:

„Vuline, nikada ni ti ni ta bagra nećete znati za empatiju, ljudskost, brigu i ono gotovo za vas nebitno javno izvinjenje svima nama i građanima Srbije koji su zbog Diksi kadrova ostali nezaštićeni“, kaže Savić.

Podsetimo, bivša državna sekretarka MUP našla se u žiži pažnje javnosti nakon što je u petak privedene. Sumnjiči se za trgovinu uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića na šinama u centru Beogradu.

Za taj zločin sudilo se i uhapšenim vođama navijačima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Podeli
Updated: октобар 22, 2021 — 8:11 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *