Genije iz Surdulice! Počeo je kao konobar i ostvario naprednjački san kao državni sekretar 

Dragan Stevanović Boske, Surduličanin i koordinator SNS-a za jug Srbije, više nije državni sekretar u Ministarstvu privrede.

Stevanović je, ponovo postavljen za državnog sekretara, ali ovog puta u Ministarstvu građevnarstva, saobraćaja i infrastrukture (GSI) kod novog ministra Gorana Vesića.

Pored toga, imenovan je za člana saveta za odbrambenu industriju.  A kako je izgledao njegov meteorski uspeh i naprednjački san, pročitajte u nastavku.

Kao državni sekretar u Ministarstvu privrede i koordinator naprednjaka za jug Srbije Dragan Stevanović je primao veću platu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer prema izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, ovaj naprednjak je svakog meseca primao 178.689 dinara.

Za funkciju državnog sekretara dobijao je mesečno 86.949 dinara, za mesto predsednika komisije za javno i privatno partnerstvo 54.040, a Stevanoviću se svakog meseca plaćala i takozvana “naknada za odvojeni život”, jer živi odvojeno od porodice koja je u Surdulici, i to 38.374 dinara.

Ovaj naprednjak iz Surdulice radio je kao konobar u lokalnom kafiću, a onda je verovatno shvatio da kao konobar neće daleko dogurati, pa je odlučio da se obrazuje i “zapuca” ni manje ni više, nego na državnu fotelju. To mu je pošlo za rukom. Stevanoviću je čak uspelo i ono što ne bi ni čuvenom Ajnštajnu – da za pet dana položi čak 10 ispita, i postane ekonomista – operativni menadžer.

Pored toga što je završio školu za pet dana, “Ajnštajn iz Surdulice” kako je poznatiji u svom kraju, nije znao ni gde je završio, pa je dugo na sajtu Ministarstva privrede u zvaničnoj biografiji stajalo da je završio u Sremskoj Kamenici.

Kako su mediji pisali ranije, on je sebi nametnuo veoma gust raspored, pa je za par dana juna 2006. položio sedam, a ostalih 10 do juna sledeće godine. Samo nije jasno kako je tadašnji student Stevanović, sada diplomirani operativni menadžer uspeo da 13. juna 2007. položi Osnove informatike, Poslovnu statistiku i Preduzetništvo, sutradan Poslovno pravo, a dan kasnije još dva ispita – Poslovni menadžment i Engleski jezik. Morate priznati da je za ovo umeće zaista potreban recept, ili mnogo novca.

On je bio predmet rasprave funkcionera SPS-a, i predsednika SO Surdulica Novice Tončeva, koji je otkrio da je Stevanović školu u rodnom Novom Travniku završio sa dvojakama i trojkama, 15 godina lepio plakate Vojislava Šešelja, vređao Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, palio zastavu EU i NATO, a preko noći postao fanatik EU i MMF-a.

Inače, visoki funkcioner SNS i bliski saradnik predsednika Srbije u Beogradu koristi državni stan, službeni automobil, ima sekretaricu i vozača, a u svom kabinetu u Ministarstvu privrede ima i lično kupatilo, navode socijalisti iz Surdulice.

Stevnović je pred izbore, u maju 2012. godine dok je još bio radikal izjavio za medije da nije ponosan na dužinu studiranja.

– Završio sam Višu školu. Nisam ponosan na dužinu studiranja. Žalim za vremenom kada sam verovao tom Tomislavu Nikoliću, žalim za sve ono što sam uradio za njega verujući da radim ispravnu stvar – kazao je tada Stevanović.

U međuvremenu, Stevanović je prešao u naprednjake, ali i brzo završio i osnovne akademske studije na Fakultetu za poslovno-industrijski menadžment „Union“ Univerziteta u Beogradu, kako se navodi u njegovoj zvaničnoj biografiji. Takođe se zna da je diplomirao sa temom „Finansijska analiza poslovanja preduzeća DD GTS Komerc u 2006. godini“, a mediji su pisali da je reč o firmi njegovog tasta Dragiše Stankovića koja je u blokadi. 

Podeli
Updated: новембар 10, 2023 — 7:03 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *