Georgiev: Ne daju mi da obiđem bolesnu majku jer tvrdim da su Milo i Vučić diktatori!

Pošao sam za Herceg Novi posle šest meseci, nakon svih ovih zabrana, da obiđem majku koja je u bolnici, trenutno nepokretna i u vrlo lošem stanju nakon operacije kuka i teške upale pluća. Radovao sam se da ću danas da joj dođem u posetu, ali me je na graničnom prelazu Sitnica, iznad samog Herceg Novog zaustavila policija, držali su mi dokumenta skoro dva sata.

Pozvali su me i uručili rešenje o zabrani ulaska u zemlju – rekao je za Direktno.rs popularni kantautor Vlado Georgiev, koji je danas vraćen sa crnogorsko-bosanske granice, pošto mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog „nacionalne i unutrašnje bezbednosti“, kako piše u obrazloženju.

– Sve je to besmisleno. Tamo piše da sam ja bezbednosno opasna osoba, da sam nepoželjan zbog toga i uručena mi je zabrana o ulasku u Crnu Goru, bez ikakvog objašnjenja, bez ikakvog datuma kada je odluka donesena i do kada važi. Sada se vraćam, trenutno sam u blizini Trebinja i pričam sa vama.

Ništa mi usmeno nisu obrazložili – istakao je Georgiev, koji je dodao da su njegovi politički stavovi verovatno pravi razlog ovakve odluke.

– Opšte je poznato da podržavam opoziciju u Crnoj Gori, a sada je predizborna atmosfera, u nedelju su izbori. Verovatno su pokušali na ovaj način da još jednom pokažu represivne mere i šta su sve spremni da urade i primene na svakoga ko ne veliča njihovu partiju, očigledno već sada ultrašovinističku i srbomrzačku, a to je DPS.

Kantautor jiz Herceg Novog redovno iskazuje političke stavove i na društvenim mrežama, a u jednoj od najnovijih objava nazvao je Aleksandra Vučila i Mila Đukanovića diktatorima.

– Sigurno da je i to jedan od razloga jer me je već jutros sačekala vrlo grozna naslovna strana jednog srpskog tabloida. Očigledno su njih dvojica pajtosa, kako ih ja zovem, a to definitivno i jesu, odmah hteli da mi daju do znanja kako se to radi sa onima koji nisu uz njih i ne misle kao oni – zaključio je Georgiev uz konstataciju da je angažovao advokate po pitanju zabrane ulaska u Crnu Goru.

Podeli
Updated: август 27, 2020 — 6:23 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *