Ginuće vam deca ako se ne dogovorimo sa Tačijem

„Biće rata. Ginuće nam deca ako se ne dogovorimo sa Prištinom“, izjava je direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića iz jula 2018. godine, koja je, međutim, izazvala mnoštvo komentara javnosti u julu 2020. i to u jeku „objašnjavanja“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića da našu zelju očekuju „teško leto i jesen“ po pitanju KiM.

– Niko ništa neće da nam da, već će da nas pritiskaju da izgubimo. Zato nam je potrebno jedinstvo i da budemo snažni, hrabri i racionalni, da razumemo našu poziciju u svetu ali i da budemo dovoljno čvrsti – rekao je Vučić u vanrednom obraćanju građanima pre 10-ak dana.

Međutim, javnost se prisetila Đurićeve izjave, i zapitala ko tačno da gine i ratuje, „on i Vulin“?- A kako to misiliš tačno, dok ti Srpska Lista daje legitimitet trenutno, a vrlo udobno sedi u svakoj vladi pre!? Ko tačno da gine i ratuje, ti i Vulin? Ne sprdaj se više, posebno, sa napaćenim narodom na Kosovu, nego probaj da im pomogneš da normalizuju život – jedan je od komentara

– To je ono što je već poznato – da je Vučić diktator potpisao nezavisno Kosovo, ali je sada problem kako da objasni narodu to – jedan je od komentara.

Slično mišljenje deli i zamenik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović, koji je rekao da je ovo pokušaj režima da prebaci odgovornost na narod, pošto su nesposobni i štetni.

– Oni znaju da su obećali da će „rešiti kosovski problem“ i sad ne znaju kako će reagovati ljudi na to rešenje koje je nepovoljno zbog njihovih tajnih dogovora i zbog njihovog pokušaja da samo ostanu na vlasti. Oni kroz Đurića poručuju da ćemo neki da ginemo, a oni će da se bogate i ulaze u stanove koje dobiju od Vlade, kao što su radili i krajem 90-ih godina.

Hoće da kažu da rešenje, koje samo oni znaju koje je, mora biti takvo jer je posledica njihovog štetnog delovanja ili ćemo opet ginuti. Ali oni neće. Oni znaju da brane samo svoje privilegije i golu vlast. Veoma opasna izjava, potpuno van razuma. To je i priprema za loša i iznuđena rešenja – rekao je Stefanović.

Podeli
Updated: 21 јула, 2020 — 7:52 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *