GORI OD TURAKA: Izvršitelji izbacuju iz kuće u vreme epidemije (VIDEO)

Iseljenje šestočlane porodice Radovanović iz njihovog doma u Ulici Radoja Domanovića 62 u Novom Sadu je odloženo jer su odbili da postupe po zahtevu za iseljenje.


Izvršitelj Dragan Dragović je za 021.rs naveo da će naredno iseljenje biti u roku od 30 dana, a da je i ovo urađeno u skladu sa zakonom, a po zahtevu poverioca.


Danas u 12h za kada je bilo zakazano iseljenje novosadske porodice, ispred njihovog doma se pojavio veći broj građana i članova Združene akcije „Krov nad glavom“.


Članovi ove organizacije su se verbalno sukobili sa poveriocem Nedeljkom Trifkovićem. Policija, koja je bila prisutna, samo je razdvajala ljude u skladu sa preporukama o distanci tokom epidemije virusa korona.


Milorad Radovanović (67) koji je izvršitelja dočekao na kapiji svog doma, novinarima je ispričao da su očekivali da neće biti pokušaja iseljenja tokom vanrednog stanja jer je to bila preporuka Komore izvršitelja i Ministarstva pravde.


Dodao je da sudski postupak još traje i da čekaju odluke Višeg suda na njihove prigovore oko spora koji imaju sa komšijom Trifkovićem.


Pred istom kapijom je bio i Trifković sa svojim advokatom, koji je pored rasprave sa okupljenim građanima koji su došli da spreče iseljenje, sve vreme ponavljao da je sve urađeno u skladu sa zakonom.


Predstavnici Združene akcije „Krov nad glavom“ su naveli da su tokom vanrednog stanja svi izvršitelji obustavili postupke, ali da se u ovom slučaju sve nastavilo u dogovoru izvršitelja i poverioca Trifkovića, koji je sličan postupak pokrenuo i sa drugim komšijama, porodicom Ljubić, koji su na kraju ostali bez većeg dela imovine.

Podeli
Updated: мај 3, 2020 — 10:48 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *