Gradonačelnik Leskovca: „ŠTA SI TI DOŠLA, POŠALJI ĆERKU“

„Neka digne ruku ona koju nisam j…“, samo je jedna od rečenica kojima se gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović Mesko obraća delu zaposlenih žena u opštini. Ako majka dođe da pita za zaposlenje ćerke, ovaj funkcioner krivično osuđen za nasilje obično kaže: „Šta si ti došla, pošalji ćerku.“ Ipak, nema zaposlenog u opštini koji nije čuo: „Ja vladam jer imam pamet, a vi nemate pola moje pameti.“

Otkako je „Blic“ objavio delove krivične presude kojom je Cvetanović osuđen za brutalno nasilje, polako se razotkriva i njegovo ponašanje na funkciji gradonačelnika Leskovca. „Blic“ je razgovarao sa nekoliko žena zaposlenih u opštini koje u strahu od otkaza ili „Meskove osvete“ ne žele da govore javno. Sve one bile su izložene, kako kažu, „nekoj vrsti uvreda na relaciji muško-žensko“.

– To da se jave koje nije… I direktnih prozivki šta bi trebalo da mu se uradi… to mu je mislim omiljeno obraćanje. On je najblaže rečeno nepristojan – navodi jedna od zaposlenih i dodaje da Cvetanović neprestano naglašava kako zapošljava žene, a zapravo mnoge koje su mu bile najbliži saradnici ne zadrže se na radnom mestu, već odu iz opštine.

Goran Cvetanović Mesko koji se neprestano slika i eksponira u javnosti, posle pisanja „Blica“, danima nije davao izjave. Ni na zvaničnom sajtu grada Leskovca na kom se Cvetanović „pojavljuje“ kako pešači, vozi bicikl, ali i obeležava godišnjicu doktorata, nije bilo vesti o njegovim „podvizima“.

A onda je pre dva dana prilikom obilaska saobraćajnice, upitan o presudi za nasilje. Svojom izjavom, praktično je potvrdio pisanje „Blica“ o svojoj nasilnoj prirodi, čak otkrio identitet žrtve i time je dodatno viktimizovao. „Blic“ je skrivao identitet žrtve koja je, sudeći po navodima iz presude, imala sreću da ostane živa jer je Cvetanović pucao u nju, pomolio joj rebra udarcima. Gradonačelnik Leskovca koji često ističe da je „sposobni mačo men“ sa „velikom pameću“, rekao je o svojoj krivičnoj presudi i premlaćivanju:

– Svako ima neku svoju porodičnu tajnu i svako ima nešto što ne bi voleo da se tako iznosi – a na dodatna pitanja o ovom slučaju, Cvetanović nije želeo da govori. Ipak je ustvrdio ubacujući i decu u politički govor da: „Šta piše „Blic“, verujete ja, kao i moji sinovi ne čitamo, čujemo od mojih saradnika.“

Ipak, lokalni portali izvestili su da tog dana kada je „Blic“ objavio krivičnu presudu za nasilje nije bilo moguće kupiti izdanje na trafikama jer je „Cvetanović otkupio sav tiraž“. Radnici po trafikama su davali izjave portalima da su građani odlazili nezadovoljni jer nisu mogli da kupe novine, ali i da bi se tog dana u Leskovcu prodao svaki primerak. „Blic“ je objavio ono što je gradonačelnik skrivao, zataškavao. Otuda ne čudi da smo mesecima pokušavali da dođemo do pravosnažne krivične presude, o kojoj se godinama tiho priča po Leskovcu, ali i o nasilništvu Cvetanovića koji je osim žene i najbližeg saradnika napao s leđa i udarao pepeljarom po glavi.

Izvor: Blic

Podeli
Updated: мај 1, 2021 — 11:26 am

2 Comments

Add a Comment
  1. Zar je ovaj masni Cvetanovic rekao ovo i nikom nista , svi se posakrivali ispod cerkinih suknji. alo ljudi . motke u u ruke i udri seksualnog manijaka , sad je bar lako jer je priznao. kad ga tuku vas 5 ne zna se ko ga je krajcivao

  2. Potrebno je privesti i uhapsiti kako onog ko ga je nominovao tako i onog ko ga je postavio na funkciju kao direktnog saučesnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *