Gradonačelnik Leskovca zaposlenim ženama: „NEKA DIGNE RUKU ONA KOJU NISAM J*****

„Neka digne ruku ona koju nisam j…“, samo je jedna od rečenica kojima se gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović Mesko obraća delu zaposlenih žena u opštini. Ako majka dođe da pita za zaposlenje ćerke, ovaj funkcioner krivično osuđen za nasilje obično kaže: „Šta si ti došla, pošalji ćerku.“ Ipak, nema zaposlenog u opštini koji nije čuo: „Ja vladam jer imam pamet, a vi nemate pola moje pameti.“

Otkako je „Blic“ objavio delove krivične presude kojom je Cvetanović osuđen za brutalno nasilje, polako se razotkriva i njegovo ponašanje na funkciji gradonačelnika Leskovca. „Blic“ je razgovarao sa nekoliko žena zaposlenih u opštini koje u strahu od otkaza ili „Meskove osvete“ ne žele da govore javno. Sve one bile su izložene, kako kažu, „nekoj vrsti uvreda na relaciji muško-žensko“.

– To da se jave koje nije… I direktnih prozivki šta bi trebalo da mu se uradi… to mu je mislim omiljeno obraćanje. On je najblaže rečeno nepristojan – navodi jedna od zaposlenih i dodaje da Cvetanović neprestano naglašava kako zapošljava žene, a zapravo mnoge koje su mu bile najbliži saradnici ne zadrže se na radnom mestu, već odu iz opštine.

Goran Cvetanović Mesko koji se neprestano slika i eksponira u javnosti, posle pisanja „Blica“, danima nije davao izjave. Ni na zvaničnom sajtu grada Leskovca na kom se Cvetanović „pojavljuje“ kako pešači, vozi bicikl, ali i obeležava godišnjicu doktorata, nije bilo vesti o njegovim „podvizima“.

Loading...

A onda je pre dva dana prilikom obilaska saobraćajnice, upitan o presudi za nasilje. Svojom izjavom, praktično je potvrdio pisanje „Blica“ o svojoj nasilnoj prirodi, čak otkrio identitet žrtve i time je dodatno viktimizovao. „Blic“ je skrivao identitet žrtve koja je, sudeći po navodima iz presude, imala sreću da ostane živa jer je Cvetanović pucao u nju, pomolio joj rebra udarcima. Gradonačelnik Leskovca koji često ističe da je „sposobni mačo men“ sa „velikom pameću“, rekao je o svojoj krivičnoj presudi i premlaćivanju:

– Svako ima neku svoju porodičnu tajnu i svako ima nešto što ne bi voleo da se tako iznosi – a na dodatna pitanja o ovom slučaju, Cvetanović nije želeo da govori. Ipak je ustvrdio ubacujući i decu u politički govor da: „Šta piše „Blic“, verujete ja, kao i moji sinovi ne čitamo, čujemo od mojih saradnika.“

Ipak, lokalni portali izvestili su da tog dana kada je „Blic“ objavio krivičnu presudu za nasilje nije bilo moguće kupiti izdanje na trafikama jer je „Cvetanović otkupio sav tiraž“. Radnici po trafikama su davali izjave portalima da su građani odlazili nezadovoljni jer nisu mogli da kupe novine, ali i da bi se tog dana u Leskovcu prodao svaki primerak. „Blic“ je objavio ono što je gradonačelnik skrivao, zataškavao. Otuda ne čudi da smo mesecima pokušavali da dođemo do pravosnažne krivične presude, o kojoj se godinama tiho priča po Leskovcu, ali i o nasilništvu Cvetanovića koji je osim žene i najbližeg saradnika napao s leđa i udarao pepeljarom po glavi.

Delovi pravosnažne krivične presude

Okrivljeni Cvetanović je upao u stan na devetom spratu i opšteopasnom radnjom i opšteopasnim sredstvom izazvao opasnost po život žrtve tako što je ulaskom u stan iz futrole za pojasom izvukao pištolj marke CZ 9 mm sa fabričkim brojem 71280. Udario je rukohvatom od pištolja u predelu čela… Držeći pištolj u jednoj ruci prišao je žrtvi govoreći joj: „J…. li ti majku kurvinsku! Ja ću te ubiti“, a drugom rukom je udarao žrtvu u predelu glave. Od tog udarca žrtva je pala između vitrine i fotelje u dnevnoj sobi. Potom kad je žrtva ustala… ona je uspela da priđe do njega videvši da je uperio pištolj u njenom pravcu… Uhvatila ga je za ruku pokušavajući da mu oduzme pištolj i skrene pravac cevi. Okrivljeni je pištolj držao u predelu njene glave… okrivljeni je pritisnuo okidač, ispalio metak koji je prošao u neposrednoj blizini žrtve… Nakon ispaljivanja hica okrivljeni Cvetanović je udarao žrtvu rukohvatom pištolja u predelu glave, a pošto je ona pala, šutirao je svuda po telu nanoseći joj telesne povrede u vidu nagnječenja glave i tela, potresa mozga i preloma devetog rebra koji je praćen izlivom i prodiranjem vazdušnih kolekcija u levu polovinu grudne duplje. Razderno nagnječno rame na levoj polovini tela i više krvnih podliva, rane na korenu nosa i u okolini levog oka i na obe podlaktice.

Cvetanović je navodio da je žrtva povređena u saobraćajnoj nesreći…

Bio je u pritvoru… sud je utvrdio krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

Podeli
Updated: 8 октобра, 2019 — 8:12 pm

13 Comments

Add a Comment
 1. Pa valjda treba da odluja suda bude POKUSAJ UBISTVA a ne „krivično delo izazivanja opšte opasnosti.?!“ Nisam pravnik ali ovo sto je sud utvrdio je moglo biti i ne zatvaranje cesme u stanu a potom odlazeci iz njega !Zasto se pravi dogadjaji ne nazivaju pravim imenima ili je to samo za obican svet ?

  1. Za ovo je svaki komentar protraćeno vreme. Samo slika glave ove sv..e sve govori, na svakom ovako organizovana skupu!

   1. Kako ovo moze tuzilac da kvalifikuje? U pravnom prekrsajnom i krivicnom postupku ovo se kvalifikuje kao pokusaj ubistva i nikako drugacije. Sve ostalo je farsa i namestaljka pravna. O pravu nema ni govora ovde.

  2. Taj nebi dugo hodao ovim svetom da netko i Le ima muda. Ali prvo sudija da izgubi licencu pravo na rad bilo gde lopatu u ruke. A g gradonacelnik neka se sakrije u misju rupu nema vajde. Pa ni telohranitelji mu nece pomoci.

   1. Ovaj prostak i mafijaš vodi grad. Strašno. Sigurno je svaku zaposljenu .iskoristio za seks. Šta će jadne. Zbog posla. Eto to je Vuciceva Srbija i SNS. Ovakvi vladaju u celoj Srbiji. JADAN smo mi narod što trpimo to. Ja stara pa ne bi legla sa ovim bivolom. Kakav je ružan i grozan.

 2. I ovaj, kao takav, je i dalje predsednik opštine, na čelu opštine sedi ovaj KRETEN, heej, ljudi??!! Probudite se, aman!

 3. I taj sudija i tuzilac niu u zatvoru.Mozda ce posle neke promene vlasti,nadajmo se ,a dotle pamet u glavu i dobro razmislite da li imate za koga da glasate.

  1. Nije samo on takav idiot, a šta je sa direktorom Bolnice? Taj iz zatvora u fotelju. Kako je nepismena i Banata budaletina došao sa Kosova za Direktora Doma zdravlja , napravio haos pa u Bolnicu primao sestre iz privatne med. Škole BOBIŠTE?

   1. Jutka, Cvetanović, Palma, Vesić. Zo je Vučićeva ekipe. Pa budite svesni da glasanjem Vučuće saglasni ste da vam maltretiraju vaše najmilije žene iz kuće. Jesmo.li Srbi ili babe.

  1. Pocev od ljudi koji ubijaju nestane vulgarne sale ovde ,pa se do zadnje barabe is vlasti I zadnjeg gluposti biraca vlasti nista ne vredi da se vodi diskusija, ovo je previse da je ta svinjska glavudza jos na slobodi a kamoli gradonacelnik.
   Biracial ovih barabe su saucesnici u pokusaj ubistva.???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.