HAOS U BORČI: Izlepili kola “Kosovo je Srbija”: Oglasio se vlasnik pekare Roma

Ispred pekare Roma u Borči u toku je protest jer je jedan od radnika te pekare na Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj pokazuje simbol Velike Albanije, dvoglavog orla. Na licu mesta je i policija, a vlasnik pekare se nalazi unutra, dok okupljeni ispred pekare ne dozvoljavaju ulazak kupcima. Nakon poziva preko društvenih mreža, desetine mladića okružilo je pekaru u centru Borče ne dozvoljavajući kupcima da uđu u nju. Desetak policajaca koji se nalaze na licu mesta nisu sprečili skup.

Kako javlja reporterka Insajdera, okupljeni nose srpske zastave, skandiraju parole o Kosovu i puštaju srpske pesme.

Automobil vlasnika koji je parkiran ispred objekta oblepljen je nalepnicama „Kosovo je srce Srbije“ i „Nema predaje“, a na njega je stavljena i svinjska glava.

Loading...

Vlasnik pekare Đuraj Mon u za Insajder kaže da je pogrešna informacija koju su preneli pojedini mediji da je na fotografiji njegov sin jer on ima četiri godine, ali da je muškarac koji je objavio fotografiju jedan od zaposlenih u njegovoj pekari.

„Fotografiju sam video juče. Imam 15 radnika, ne mogu da pratim sve što rade, niti mogu da im zabranjujem da nešto objave na Fejsbuku. Okupili su se ispred i ne daju mušterijama da uđu u pekaru. Ne želim da izlazim iz radnje. Pokušao sam da im objasnim o čemu se radi“, kaže vlasnik pekare.

On kaže da dešavanja ispred pekare posmatra preko sigurnosnih kamera i da je primetio da su okupljeni bacali flaše na pekaru. Vlasnik pekare „Roma“ kaže i da su okupljeni ištampali fotografiju radnika koja je izazvala negodovanje, ali i njegove fotografije i izlepili ih po pekari i automobilima.

Kako kaže, na licu mesta i policija, da su razgovarali s njim.

Pojedini mediji javljaju da je fotografija koja je povod za okupljanje nastala pre dve godine u centru Beograda, ali je ju je neko pronašao i ponovo objavio pre nekoliko dana nakon čega su stanari ovog naselja organizovali protest.

Insajder je poslao pitanja MUP-u u vezi s ovim događem i kako nam je rečeno, trebalo bi da odgovori stignu „ubrzo“. Istovremeno smo zamoljeni za strpljenje, „budući da je subota i praznik“.

Podeli
Updated: 27 априла, 2019 — 7:08 pm

1 Comment

Add a Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.