HELIKOPTER MANY – Siniša Mali: Minimalac 7 jula, prosečna plata 900 evra, penzija 440 evra

Ministar finansija Siniša Mali danas je u emisiji izjavio da će sedmog jula biti isplaćen treći minimalac i dodao da su zahvaljujući državnim merama podrške očuvani fabrike, pogoni, i srpska ekonomija.

Siniša je izjavio da se kreće sa ozbiljnim i odgovornim radom, kako bi se u što kraćem periodu ispunila obećanja, uvećao životni standard građana i da bi se došlo do cilja – prosečne plate od 900 evra i prosečne penzije od 440 evra.

„Sada se stvari ubrzavaju, otvaraju se nove fabrike, nova radna mesta. Radi se na otvaranju auto-puteva. Sada se mnogo brže dolazi do cilja. Imajući sve to u vidu, realno je da sa projektovanim stopama rasta dođemo do prosečne plate od 900 evra, penzije do 440 evra“, istakao je ministar finansija.

Siniša mali je takođe podsetio da je ispunjeno obećanje da će prosečna plata biti 500 evra na kraju 2019. godine, ali zahvaljujući teškim reformama koje je inicirao i sproveo predsednik Republike Srbije.

„Nama je trebalo par godina da dođemo do plate od 500 evra, ali to je bilo vreme finansijske konsolidacije, vreme kada smo zdravili naš budžet. Sada je situacija u potpunosti drugačija, ne zaboravite da je Srbija ostvarila stopu rasta od pet odsto i da je prva u Evropi, prema podacima Evrostata“, istakao je on.

Istakao je da će ove nedelje biti održani onlajn razgovori s delegacijom MMF-a oko revizije sporazuma i da će to biti prilika da se pogleda stanje u budžetu.

„Želimo da prvo mesto po stopi rasta BDP-a očuvamo do kraja godine, a tema razgovora sa MMF-om biće i program Srbija 2020-25“, rekao je ministar.

Izvor: blic.rs

Podeli
Updated: јун 23, 2020 — 5:43 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *