HEROJ ŠTRAJKA POŠTARA Suspendovan direktor koji je stao uz radnike

Direktor Radne jedinice pošte „Beograd centar“ Božidar Spasojević suspendovan je jer je pre dva dana odbio da potpiše suspenzije radnicima.

Prema našim saznanjima, Spasojević je zbog odbijanja da posluša naredbe kojim bi dodatno „stao na muku“ radnicima pošte, premešten na drugo radno mesto, ali je dobio premeštaj i zaradio suspenziju.

Radnici pošte dive se ovom činu direktora RJ „Beograd centar“, a mnogi ga nazivaju herojem među zaposlenima u Pošti Srbije, jer bi se malo ko odrekao svoje funkcije po cenu suspenzije, kako bi zaštitio ljudstvo koje je nezadovoljno dogovorom o povećanju plata.

Za sada nije poznato kakva će biti sudbina Spasojevića, kao ni sudbina ostalih radnika velikog broja pošta širom Beograda i Srbije, koji su od ponedeljka 2. decembra u obustavi rada.

Povodom saznanja o suspenziji i odbijanju Spasojevića da potpiše suspenziju za radnike, kontaktirali smo Poštu Srbije, ali oni su odbili da razgovaraju konkretno o slučaju Božidara Spasojevića.

Zašto štrajkuju radnici pošte?

Radnici „Pošte“ su prošlog ponedeljka stupili u štrajk, koji se radikalizovao na celu Srbiju, a povod time bio je neispunjen dogovor sa Vladom Srbije i rukovodstvom o ispunjenju zahteva, čiji rok je istekao 30. novembra. Oni traže da im se poveća plata za oko 100 evra i bili bi zadovoljni sa iznosom i do 50.000 dinara, jer su im sadašnje zarade između 32 i 38.000 dinara. Radnike iritira razlika u platama između menadžmenta i najniže kvalifikovanih, koja prema njihovim tvrdnjama iznosi 150.000 dinara, pa i više.

Izvor: Direktno.rs

Podeli
Updated: 12 децембра, 2019 — 5:24 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *