Ima dokaz, ali putevi Srbije ga ZABRANILI za JAVNOST

Predsednik SNSa odgovorio je na pretnje o blokadi autoputa ukoliko se ne objave snimci nesreće u kojoj je učestvovao Zoran Babić. Izjavio je sledeće uživo u programu:

„Da bi kako kažu bili uticajni na tim mrežama, moraju da psuju, prete i svašta izgovaraju na tim mrežama. Meni danas kažu evo neki traže da blokiraju autoput ako im se ne dostavi snimak nesreće Babića. neće da blokiraju autoput. Lažu. Mi imamo sve dokaze da Babić nije kriv“

Kao po običaju tvrdnje predsednika SNSa demantuju njemu potčinjene institucije u kojima upravlja njegov kadar., pa je javno preduzeće „Putevi Srbije“ ponovo odbilo da novinarima N1 dostavi snimak svih nadzornih kamera sa naplatne stanice kod Doljevca, koje su radile za vreme udesa u kom je učestvovalo vozilo direktora „Koridora Srbije“ Zorana Babića.

U tom preduzeću navode da su snimke poslali nadležnim organima, jer pravilnik „Puteva Srbije“ nalaže da se snimci sa nadzornih kamera koriste samo u svrhu koju su prikupljeni i dostavljaju se samo „nadležnim organima preduzeća i državnim organima“.

Loading...

„Organ vlasti neće tražiocu omogućiti ostvarivanje prava na pristup informacijama od javnog značaja ako bi time ugrozio, omeo ili otežao sprečavanje ili otkrivanje pretkrivičnog postupka, vođenje sudskog postupka, izvršenje presude ili sprovođenje kazne, ili bilo koji drugi pravno uređeni postupak ili fer postupanje i pravično suđenje“, kažu u „Putevima Srbije“.

Podsetimo, ovo je drugi put da „Putevi“ odbijaju da redakciji N1 dostave snimke s nadzornih kamera.

Prošle nedelje, obrazloženje za nedostavljanje zapisa bilo je da je snimak sa jedne od nadzornih kamera već objavljen i javno dostupan na internetu.

Podsetimo, u udesu koji se dogodio 31. januara poginula je Stanika Gligorijević, a pet osoba je teže ili lakše povređeno.

Kako je za Insajder izjavio portparol Osnovnog tužilaštva u Nišu, u ovom slučaju nije doneta naredba o sprovođenju istrage, jer se to ne radi u slučajevima kada je zaprećena zatvorska kazna do osam godina zatvora.

Podeli
Updated: 16 фебруара, 2019 — 9:23 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.