Informer optužio BIA da je mesecima znala da Belivuk ubija ljude!

Današnji „Informer“ prenosi reportažu iz sedišta BIA i iznosi detalje operacije hapšenja klana Veljka Belovuka (Velje Nevolje) koji je nastao, rastao, razvijao se i ubijao za vreme režima Aleksandra Vučića, uz nedvosmislenu zaštitu države. Ne ulazeći u to kako je ovo propagandno glasilo režima dobilo pristup da uđe, slika i snima prostorije službe koja bi trebalo da vodi računa o nacionalnoj bezbednosti, „Informeru“ se potkrala strašna, surova istina: državni organi a samim time i Aleksandar Vučić sve vreme su znali šta radi klan Velje Nevolje, a nisu reagovali da to spreče.

Citiramo „Informer“: „Predanim radom profesionalci iz BIA su ceo posao uspešno obavili za samo nekoliko meseci, što je podrazumevalo direktno praćenje, ali i postavljanje GPS uređaja na vozila mafijaša, pa čak i instalaciju kamera na svega nekoliko metara od ozloglašene kuće u Ritopeku, gde su Belivuk i njegovi „vojnici“ dovodili žrtve, brutalno ih mučili, kasapili i mleli u mašini za mlevenje mesa.“

Dakle, „Informer“ je optužio BIA da je sve vreme ne samo imala informacije, nego da je imala čak i snimke sa kamera postavljenih na samo nekoliko metara od ulaza u zloglasnu kuću u koju su dovođeni i na najsuroviji način ubijani ljudi! U najmanju ruku, „Informer“ je nesvesno optužio BIA da su zbog njihovog svesnog nečinjenja ubijani ljudi! Koje još sve to morao da zna, a ništa nije preduzeo?

Direktor BIA, ministar policije, predsednik države?

Da podsetimo, Belivuk je nakon hapšenja na saslušanju u Tužilaštvu izjavio da su mu Vučić i njegovi saradnici tražili više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“.

Velja Nevolja je u tom iskazu rekao da je kontakt sa predsednikom Vučićem održavao najviše preko huligana Aleksandra Vidojevića, poznatijeg kao Aca Rošavi, koji je prijatelj predsednikovog sina, ali i da se sa Vučićem nekoliko puta i lično video u stanu njegove prijateljice, poznate voditeljke Katarine Šismanković na Zvezdari.

Belivuk je ispričao tužiocu i da je član Srpske napredne stranke od 2011. godine.

Podeli
Updated: децембар 31, 2021 — 12:01 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *