ISCURILI PODACI I IMENA – Ovako su botovi radili za SNS ( VIDEO )

Botovi Srpske napredne stranke u proteklom periodu imali su mnogo posla, jer je trebalo svojim komentarima na internetu stvarati iluziju ogromne podrške predsedniku Srbije,

vladajućoj stranci i njenim funkcionerima, a sa druge strane kritikovati, ili botovskim rečnikom „pljuvati“ političke neistomišljenike, naravno, sve u cilju političke propagande.

A kako su zapravo botovi radili, ko su im bile mete, kakve su instrukcije sve dobijali, objavljeno je na jednom Tviter nalogu. Ovaj tviteraš prvo je objavio 200 imena botova koji su bili najaktivniji tokom cele godine, a baš oni su kontrolisali onih 8.000 naloga koje je Tviter pogasio.

– Кada smo pre godinu dana počeli sa praćenjem bilo ih je 5.190 u bazi, postepeno su otvarali nove. Evo naših sugrađana i komšija. Delite – napisao je ovaj tviteraš.

Onda je podelio i podatke tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Smederevskoj Palanci 26. decembra prošle godine, sa sve instrukcijama koje su dobijali.


U porukama se navodi „Pažnja, stigao predsednik“, ali i „Pozdrav svima, javljam se da odradim dežurstvo“.

A onda su smernice došle i 5. jula prošle godine tokom posete lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića Dečanima.

Jedan od najaktivnijih dana za botove bio je 17. oktobar prošle godine.

Pa i tokom mitinga Srpske napredne stranke.

Podeli
Updated: 7 маја, 2020 — 8:42 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *