Ispred Vesićeve rezidencije zasijao ZLATNI PE*NIS

Ispred Skupštine grada zasvetlela skulptura mladog umetnika Andreja Josifovskog Pijaniste koji i svojim prethodim radovima ustalasao grad

Skulptura“Keep light“ u obliku falusa, visoka četiri metra, zasvetlela je popodne ispred zdanja Skupštine grada, a, prema rečima njenog autora, umetnika i arhitekte Andreja Josifovskog alias Pijaniste, ona je deo projekta „ Zlatni petak“ i ciklusa radova „Zlatno doba“.

Pijanista je do sada već nekoliko puta skrenuo pozornost javnosti na svoje radove ogromnih formata, smeštene u pejzaž grada – prelepe murale, ali i najveći portret Novaka Đokovića na teniskim terenima, raspetog Hrista na stubu na kome se nalaze kamere za video nadzor na prometnoj saobraćajnici…

– Da li ste spremni za veliki trenutak naše istorije?! – uzvikuno je Pijanista pre nego što je stavio u pogon svoj rad, piše Danas.

— Skulptura je sačinjena od armature i 1500 zlatnih lampica i opomena je ovdašnjem društvu na sve probleme koji nas okružuju.

Sve ovo urađeno je u duhu velikih akcija postavljanja kojekakvih spomenika, fontana, seče drveća, uništavanja arhitekture, zagađivanja reka… Spisak je dugačak, a ono što je zanimljivo je da je ovo i kandidatura za jedinog pravog gradonačelnika ovog grada – pojašnjava Pijanista.

Izvor: Danas

Podeli
Updated: децембар 19, 2020 — 11:09 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *