Iza kriminalne grupe Velje Nevolje stoji vrh SNS

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da iza novootkrivenih kriminalnih grupa, poput one koju je predvodio uhapšeni Veljko Belivuk, stoji političko pokroviteljstvo vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i ocenio da pre dolaska SNS na vlast te grupe nisu ni postojale.

– Najbolji dokaz za to je da Dijana Hrkalović ili Veljko Belivuk nisu postojali kao bilo kakav kriminalni ili politički faktor dok SNS nije došla na vlast. Tek nakon što je 2012. godine, uz otvorenu podršku iz Brisela, SNS preuzela kompletnu vlast u Srbiji, a Aleksandar Vučić kao prvi potpredsednik Vlade postao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i šef Biroa za koordinaciju svih službi bezbednosti, pomenute i druge krajnje kontroverzne i kriminogene ličnosti dolaze na odredjene pozicije u našem društvu i državi – naveo je Obradović.

On je u pisanoj izjavi naveo da je tek posle prelaska Dijane Hrkalović iz BIA u MUP, Belivuk koji tada nije ni bio navijač Partizana, uz pomoć policije i politički postavljenih funkcionera kluba doveden na južnu tribinu gde je instaliran za vođu navijača da bi kontrolisao “šta se skandira i diluje među navijačima”.

– Da li su se Dijana Hrkalović ili Veljko Belivuk kasnije otrgnuli kontroli onih iz vrha SNS i aktuelne vlasti koji su ih doveli na odredjene pozicije – to je drugo pitanje. Činjenica je, međutim, da njih kao organizovane kriminalne grupe ne bi bilo bez vladajuće stranke i njenih vodećih ljudi u BIA i MUP-u – dodao je on.

Obradović je rekao da su oni ranije bili dobri za vladajuću stranku, dok su ispunjavali njihove naloge i “učestvovali u maltretiranju građana i prebijanju opozicionih aktivista na lokalnim izborima širom Srbije”.

– Isto tako najveće otkrivene plantaže marihuane u savremenoj Evropi ne bi bilo bez političke i policijske podrške i zaštite sadašnje vlasti – naveo je lider Dveri i dodao da se sada sve prebacuje na “izvođače radova” kako bi se zaštitili mentori.

Podeli
Updated: фебруар 8, 2021 — 6:06 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *