IZBOR VLADE SRBIJE: Lutkarsko pozorište Aleksandra Vučića

Srbija ima Vladu, to je Aleksandar Vučić koji je uzurpirao vlast i o svemu odlučuje. Svi ostali su njegov servis, kaže nekadašnji profesor sociologije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, Čedomir Čupić, u izjavi za Direktno.rs.

Naš portal je juče objavio nezvanični spisak ministara koji Vučić drži u fioci i sprema se da saopšti javnosti, a kako se moglo videti, uglavnom figuriraju manje-više ista lica, uz neznatne, takoreći, kozmetičke promene.

To je izazvalo i bes i podsmeh u javnosti, koja je opet uvidela kako je Vučić sve vreme „vuče za nos“ i pravi blesavom. Tri i po meseca iščekivanja da bismo čuli ista imena. 

Čedomir Čupić kaže da za građane i celokupnu javnost to pitanje ne bi trebalo da bude predmet interesovanja, već kako smeniti ovaj režim.

– Vučić ima patološki odnos prema svojim saradnicima. On već ima spisak ministara, on je već odlučio o svemu, samo što to neće još da saopšti. Pošto je krajnji rok za formiranje vlade 3. novembar, najviše bih voleo da Vučić u 23:58 sati, u dva minuta, izdiktira imena ministara i završi posao.

Za to vreme oni će da drhte i strahuju i iščekuju šta će da kaže. Tako će mu biti još lojalniji i odaniji – kaže profesor Čupić.

On naglašava da je identična situacija i u Skupštini Srbije i da Vučić drži parlament.

– U parlamentu sem fizičkog izgleda pojedinih poslanika, stajlinga i modnih trendova nema ničeg novog. Vučić je parlament, a poslanci su masa, glasačka mašinerija, koju drže privilegije, korist i ucena – zaključuje Čupić.

Dakle, iako je izbor vlade u jednoj zemlji je važan politički događaj koji izaziva pažnju javnosti, jedino u Srbiji ta tema nema nikakvu težinu, jer je Aleksandar Vučić uspeo da i to pitanje pretvori u cirkus, flagrantno uzurpirajući svoja ustavna ovlašćenja.

Vučić kombinuje, premešta, postavlja, opoziva, a svi ostali pokorno slušaju i ćute. On je od institucija napravio puko oruđe u svojim rukama, a od ljudi koji ga okružuju najobičnije marionete u svom političkom lutkarskom pozorištu. 

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: октобар 2, 2020 — 1:06 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *